Deze voordelen ervaar je als je een jacuzzi hebt

Ben je op vakantie geweest in een huisje Ameland waar een jacuzzi bij zat? De kans is groot dat je daar erg van hebt genoten en daarom nu zelf ook zo’n hot tub wilt kopen. Als je op het moment nog twijfelt dan zal dit na het lezen van dit artikel niet meer het geval te zijn, aangezien we hierin diverse voordelen van het hebben van een jacuzzi zullen noemen. Door een hot tub aan te schaffen en te plaatsen in je tuin, kun je bovendien je huisje met jacuzzi voor meer geld verkopen als je dit in de toekomst wilt doen. Dit is één voordeel, maar hieronder vind je nog veel meer. 

Gewichtsverlies

Het water in een jacuzzi kan een veel comfortabelere omgeving creëren voor mensen die last hebben van gewrichtspijn of spierpijn. Het drijfvermogen van het water heft namelijk een deel van de druk van pijnlijke gewrichten op, omdat de warmte en massage helpen om spanning te verlichten en de pijn te verzachten. Dit creëert een geweldige kans om wat calorieën te verbranden zonder extra stress op je lichaam te leggen. Degenen die last hebben van pijntjes en kwalen of aandoeningen zoals artritis kunnen veel baat hebben bij oefeningen op waterbasis in een bubbelbad. Regelmatige lichaamsbeweging is cruciaal voor gewichtsverlies en een gezond leven op de lange termijn.

Blessureherstel

Niet alleen gebruiken fysiotherapeuten hydrotherapie om pijnlijke spieren te kalmeren, maar het kan ook helpen het herstelproces te verbeteren. De verhoogde bloedstroom en positieve endorfines kunnen spieren en gewrichten helpen sneller te herstellen en een kwalitatief beter herstel mogelijk te maken. Niet alleen dat, het water kan je helpen je spieren te versterken in een vrijwel risicovrije omgeving, waardoor het risico op toekomstig letsel wordt verminderd. Als je dus net een blessure hebt opgelopen dan is het zeker een aanrader om lekker in de jacuzzi die bij je Terschelling huisje zit te dobberen.

Minder stress

Regelmatig in een bubbelbad zitten kan enorm helpen om stress te verminderen. Gebruik de tijd om de dag te verwerken, je week te plannen of gewoon je gedachten de vrije loop te laten. Het fysieke effect dat het water op je lichaam heeft, kan ook helpen om stress te verminderen. Het verlichten van de spanning in je nek, schouders en door je hele lichaam kan spanningshoofdpijn helpen verlichten of elimineren, terwijl de warmte van het door jet aangedreven water de productie van positieve endorfines op natuurlijke wijze stimuleert. Deze endorfines kunnen helpen gevoelens van pijn en angst te verminderen, waardoor stress wordt verlicht.

Thuistherapie

Er zijn verschillende therapeutische technieken die in de jacuzzi kunnen worden uitgevoerd. Deze op water gebaseerde therapieën kunnen zeer gunstig zijn voor je gezondheid en de algehele kwaliteit van leven. Hydrotherapie is een van de meest voorkomende spatherapieën, maar je moet je ook bewust zijn van aromatherapie, chromotherapie en reflexologie. Deze therapieën maken gebruik van geur, zicht en massage van de voeten. Hier kun je dus gebruik van maken in een hot tub.

Spierverlichting

Heb je last van pijntjes en kwaaltjes? Weken in een jacuzzi kan enorm helpen om de impact die het gewicht van de wereld op je lichaam heeft te verminderen. De combinatie van warmte, massage en drijfvermogen wordt in de volksmond hydrotherapie genoemd, wat dus net al genoemd is. Hydrotherapie wordt gebruikt door fysiotherapeuten over de hele wereld, vooral bij patiënten die lijden aan artritis. Het heeft veel geweldige voordelen, waaronder pijnverlichting en het kalmeren van spierspanning. Het drijfvermogen zorgt ervoor dat de druk van je lichaam wordt opgeheven, aangezien de masserende werking van de jets en de warmte van het water je lichaam helpen te ontspannen.