Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dit is waarom houten jaloezieën zo interessant zijn!

Dat jaloezieën een ongelofelijk populaire vorm van zonwering zijn hoeven we wellicht niet meer te vertellen. In de praktijk kan er daarnaast ook worden vastgesteld dat het vooral de houten jaloezieën zijn welke bij menig aantal mensen uitstekend in de smaak vallen. Wat maakt houten jaloezieën nu precies zo interessant en waarom zou ook jij ze moeten overwegen in jouw huis? Wij zochten het allemaal voor je uit en hebben bovendien ook enkele zeer belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van houten jaloezieën?

Dat er zoveel mensen door de jaren heen voor hebben gekozen om houten jaloezieën te gaan gebruiken in hun woning hoeft niet te verbazen. Er zijn dan ook enkele uitstekende voordelen aan verbonden. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat houten jaloezieën een stukje natuur in huis halen. Dit betekent meteen ook dat je kan rekenen op een mooie, warme uitstraling en een extra gezellige touch. Daarnaast werken houten jaloezieën ook ongelofelijk efficiënt waardoor ze steeds doen wat je er van verwacht. Dit is bovendien nog niet alles. Ook de volgende, onderstaande voordelen zijn immers verbonden aan houten jaloezieën!

  • Ze zijn financieel heel wat interessanter dan andere vormen van zonwering;
  • Ze zijn veel eenvoudiger te onderhouden dan je mogelijks zou verwachten;
  • Houten jaloezieën verbeteren ook het privacy aspect van je woning;
  • Jaloezieën van hout zijn te integreren in (bijna) elke ruimte van je huis;
  • Het is mogelijk om houten jaloezieën op maat te laten maken;

Niet alleen houten jaloezieën genieten tegenwoordig een ongelofelijke populariteit, dit geldt eveneens voor houten shutters. Deze laatste zijn echter op financieel vlak een behoorlijk stuk duurder te noemen. Je mag in de praktijk doorgaans rekenen op een kostprijs van om en bij de 450 euro per vierkante meter. De prijs die je moet betalen voor houten shutters ligt dan weer rond de 180 euro per vierkante meter. Dat is toch een behoorlijk stuk voordeliger. Bovendien is het ook nog eens zo dat houten jaloezieën ook op vlak van isolatiewaarde een niet onbelangrijke meerwaarde met zich meebrengen voor je huis. Tijdens de winter blijft warmte immers lekker binnen terwijl tijdens de zomermaanden de hitte buiten wordt gehouden. Zo kan je het hele jaar door rekenen op extra voordeel van jouw houten jaloezieën!

Houten jaloezieën zijn eenvoudig te onderhouden

Er wordt wel eens gezegd dat jaloezieën van hout bijzonder lastig te onderhouden zijn. Dat is niet juist, integendeel. Het is in de praktijk dan ook zo dat je absoluut niet latje per latje moet gaan schoonmaken, integendeel. In plaats daarvan kan je de houten jaloezieën gewoon volledig dicht doen waarna je ze kan schoonmaken met behulp van een natte doek. Draai vervolgens de lamellen in de andere richting en doe hetzelfde. Op deze manier kan je zeer eenvoudig te allen tijde genieten van echt propere houten jaloezieën!

Twee vliegen in één klap

Door gebruik te maken van houten jaloezieën in je huis zorg je er eigenlijk voor dat je twee vliegen in één klap slaat. Hoezo? Zeer eenvoudig. In eerste instantie kan je zeer specifiek gaan bepalen hoeveel zonlicht er in een bepaalde ruimte naar binnen kan vallen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat je de privacy in je huis aanzienlijk kan vergroten. Wil je liever dat er niemand bij je naar binnen kan kijken? Sluit dan de houten jaloezieën en je hebt geen last meer van vervelende pottenkijkers! Dat is bij andere vormen van raamdecoratie zoals bijvoorbeeld rolgordijnen en vouwgordijnen uiteraard een flink stuk minder voor de hand liggend!

Houten jaloezieën passen in elke ruimte

Eveneens een niet onbelangrijk misverstand heeft betrekking tot het feit dat houten jaloezieën niet in elke ruimte tot hun recht zouden komen. Ook dit is uiteraard niet correct, integendeel. Wel is het belangrijk dat houten jaloezieën die moeten worden opgehangen in een vochtige ruimte (zoals met name de badkamer of de keuken) speciaal worden behandeld tegen vocht. Een eventueel alternatief kan ook worden gevonden onder de vorm van bamboe jaloezieën. Ga je in een vochtige ruimte gebruik maken van houten jaloezieën? Vergeet dan ook niet om speciale aandacht te besteden aan de bovenbak. Deze wordt bij voorkeur gemaakt van aluminium, want dit materiaal kan uiteraard niet gaan roesten.

Houten jaloezieën op maat laten maken

Houten jaloezieën kunnen worden aangekocht in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Dit betekent niet alleen dat je ze kan bestellen in verschillende kleuren, maar ook in diverse afmetingen. Het is echter best mogelijk dat de standaard afmetingen waarin houten jaloezieën verkrijgbaar zijn niet geheel weten te voldoen aan jouw vooropgestelde verwachtingen. Dan hoef je nog niet meteen te wanhopen. Het is namelijk ook perfect mogelijk om houten jaloezieën op maat van jouw wensen te laten maken! Het mag dan wel net wat meer kosten dan gewone standaard houten jaloezieën, je kan er wel altijd van op aan dat de jaloezieën perfect in lijn zullen liggen met jouw vooropgestelde verwachtingen!

Houten jaloezieën? Ook geschikt voor in jouw woning!

Ongeacht de stijl van woning waarover je beschikt, in principe is het nagenoeg altijd mogelijk om daarin gebruik te maken van houten jaloezieën. Er wordt wel eens gezegd dat het meest aangewezen interieur voor houten jaloezieën een landelijk interieur is. Ondanks het feit dat deze jaloezieën prima tot hun recht komen in een landelijk getint interieur, kunnen ze ook onder meer perfect in een klassiek interieur worden opgenomen. Ben jij eerder een fan van een industrieel interieur? Ook in dat geval is het zonder probleem mogelijk om gebruik te maken van jaloezieën die zijn gemaakt van hout.

De informatie op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat er heel wat interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van houten jaloezieën. We hebben echter nog niet elk voordeel aangehaald. Er is er namelijk nog eentje die zeker en vast interessant is om te weten. Het is bijvoorbeeld zo dat houten jaloezieën eveneens over een geluidswerende functie beschikken. Woon jij dus met andere woorden in een drukke buurt en wil je graag de penetratie van geluid in je woning inperken? Ook in dat geval kan gebruik maken van houten jaloezieën absoluut een interessante meerwaarde betekenen!

Houten jaloezieën van A tot Z? Kijk hier.

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: