Dit is waarom jij een boomstamtafel wilt hebben!

Trends voor het interieur komen en gaan. De ene keer wil je een industriële look, blijkt een jaar later Scandinavisch toch weer hipper. Best een dure hobby als je constant bij de tijd en trends wilt blijven met je interieur. Gelukkig zijn er ook trends die lang meegaan en dat is wel zo prettig, want dat betekent dat het ook wat duurzamer is voor je portemonnee. Neem bijvoorbeeld de populaire boomstamtafel:  een echte eye catcher in jouw interieur. Ken jij deze tafel al? Hieronder leggen we je uit wat een boomstamtafel is en waarom je deze eigenlijk niet mag missen in tijdloos interieur in huis.

Wat is een boomstamtafel?

Een boomstamtafel is, zoals de naam al zegt, is een tafel voor in je huis. Deze tafel is gemaakt door het blad rechtstreeks uit een boom te zagen. Eigenlijk is het één dikke houten plank. Het bijzondere is dat er maar drie tot vier planken uit een boom gezaagd kunnen worden, en dan moet de boom natuurlijk wel eerst tot een goede hoogte en dikte gegroeid zijn.

De perfecte look met een boomstamtafel 

Met een boomstamtafel creëer je dus een unieke en tegelijkertijd tijdloze look. Waarom? De  boomstamtafel heeft namelijk de volgende voordelige en bijzondere eigenschappen:
  1. Zeldzaam
Een boomstamtafel is onwijs zeldzaam. Zoals eerder benoemd moet de boom tot goede hoogte en dikte groeien en zijn er beperkt aantal tafels uit te snijden. En deze ambacht kan zeker niet iedereen, want een boomstamtafel is namelijk moeilijk om mooi en netjes te maken.
  1. Uniek
Omdat iedere boom anders is vanbinnen, zullen er nooit twee dezelfde boomstamtafels bestaan. Je hebt altijd een uniek exemplaar uit de natuur in je huis staan en dat is natuurlijk onwijs bijzonder. 
  1. Stoer en toch natuurlijk
Dat een boomstamtafel stoer is hoeven we je niet nog een keer te vertellen. Je eet, drinkt en leest de krant aan een uniek stukje natuur. Tegelijkertijd geeft het hout een natuurlijke en rustige look.
  1. Tijdloos
Bomen bestaan al langer dan we ons kunnen heugen en zullen altijd een bijzondere plek in ons bestaan hebben. Ze zorgen van zuurstof tot brandhout en bescherming. En door de natuurlijke kleur van hout krijg je een tijdloos meubelstuk in jouw huis.
  1. Combinatie vriendelijk
Boomstamtafels zijn van nature houtkleurig. Hierdoor kun je vrijwel iedere soort stoelen of banken eronder schuiven. Of je nou wat meer van industrieel en stoer met zwart metaal houdt, of juist een meer zachte uitstraling zoals met linnen stoelhoezen: een chique en tijdloze en stoere boomstamtafel kun je altijd in jouw interieur plaatsen.