Dit is wat je moet weten voordat je een huis koopt met crypto

Cryptocurrency blijft veel nieuwe use-cases krijgen, waaronder zijn betrokkenheid bij de vastgoedmarkt. In principe is het uitvoeren van een transactie eenvoudig, omdat het enige dat nodig is om de transactie te voltooien, is dat beide partijen ermee instemmen om bijvoorbeeld Nano crypto te gebruiken. Hoewel dit waar is, omvat het kopen van onroerend goed verschillende stappen die niet gebruikelijk zijn bij andere grote aankopen waarvoor ADA kopen noodzakelijk is. Er zijn dan ook een paar zaken die je moet weten voordat je een woning koopt met cryptocurrency. 

Escrow-service 

In tegenstelling tot fiat-valuta kunnen kopers geen digitale valuta in trustrekeningen houden. Wanneer je geld aan je advocaat betaalt bij de aankoop van een woning, wordt het geld op deze speciale trustrekening bewaard totdat je en de verkoper de details definitief hebben. De verantwoordelijkheid van een derde partij is zelfs nog meer nodig wanneer transacties met blockchain te maken hebben vanwege de onveranderlijkheid van de technologie. In de cryptocurrency-wereld is een vergelijkbare dienst het gebruik van professionele escrow-services. Escrow- services moeten betrokken zijn bij elke big-ticketservice waarvoor aan verschillende voorwaarden moet worden voldaan, omdat ze geld op een beveiligde rekening houden. Daarom, als de verkoper de akte van het huis niet overdraagt ​​​​of besluit de huisinspectie niet af te ronden, zal de escrow-service geen geld vrijgeven aan de verkoper.

Werking

Cryptocurrency is trendy onder slimme beleggers. Onder meer Qtum kopen wordt veel gedaan door hen. Het vereist echter ook wat meer onderzoek dan traditionele platforms. Beleggers moeten begrijpen hoe een digitale portemonnee werkt en waar ze hun tokens kunnen kopen en verkopen. Cryptocurrency-portefeuilles zijn softwareprogramma’s die de openbare en privésleutels van een gebruiker opslaan om geld te verzenden en transacties uit te voeren. Het unieke is dat, in tegenstelling tot traditionele portefeuilles, digitale portefeuilles niet de daadwerkelijke cryptocurrency opslaan. In plaats daarvan slaan ze de records op van de transacties die gebruikers hebben uitgevoerd. Vervolgens moeten kopers overwegen hoe een cryptocurrency-transactie werkt. Bij het gebruik van crypto als betaling, ondertekenen kopers het eigendom van hun valuta’s naar de portemonnee van een nieuwe gebruiker. Om te verifiëren dat deze fondsen eigendom zijn van de koper, moet de privésleutel in hun portemonnee overeenkomen met het openbare adres dat aan de cryptocurrency is toegewezen.

Volatiliteit

Cryptocurrency heeft de reputatie extreem volatiel te zijn. Marktvolatiliteit betekent dat als de koper en verkoper een prijs in crypto bepalen, de koper of verkoper verlies kan lijden in het geval van een prijsdip. Een huis dat voor 500 duizend euro wordt verkocht, kan bijvoorbeeld het equivalent zijn van 10 bitcoins voor 50 duizend euro. Tegen de tijd dat het papierwerk is verwerkt, is de munt misschien maar 30 duizend euro waard en heb je meer bitcoin nodig om het huis af te betalen. Aangezien cryptocurrencies niet wettelijk gereguleerd zijn, kan het bijna onmogelijk zijn om de toekomstige prijs van de activa in te schatten. Mensen die voor het eerst een huis kopen, worden aangemoedigd om de prijs in fiat-geld vast te stellen en het equivalente bedrag aan crypto op het einde over te maken.