Dit zijn vier keukentrends van 2024

Ben jij dit jaar van plan je keuken te verbouwen? Ga je verhuizen en heb je nog geen idee wat je doet met de keuken? Maak je niet druk. Wij nemen je mee naar dé keukentrends van 2024. Of je nou helemaal uitpakt met de meest luxe design keuken, of juist fan bent van goedkope keukens; deze tips helpen je op weg. Heb jij inspiratie nodig voor het ontwerp van je keuken? Lees dan snel verder!

Landelijke stijl

Een keukentrend die je geheid terugziet dit jaar is een keuken in landelijke keukenstijl. Dit wordt soms ook wel een boerenkeuken genoemd. Deze keuken moet vooral gezelligheid uitstralen. De plek waar jij en je familie graag samenkomen. Zeg nou eerlijk, dat wil toch iedereen? Wat ook hip is, zijn donkere houttinten. Dat is nou net wat deze keuken zo huiselijk en knus maakt. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Kleur is hip

In een landelijke keuken zie je dus vooral wat meer neutrale kleuren. Ben jij wat meer uitgesproken op dat gebied? Gelukkig is ook kleur dit jaar helemaal in. Alhoewel, we houden het wel rustig. Ga bijvoorbeeld voor een diepblauwe of wat lichter met een salie groene keuken. Combineren kan, maar voor een beetje karakter ga je voor een monochrome uitstraling. Maak het af met neutrale tinten voor wat diepte.

Slimme verlichting

Wist je dat licht een grote invloed heeft op de uitstraling van je keuken? Neem daar dus de tijd voor tijdens het ontwerpen van je keuken. Slimme verlichting zien we door heel het huis steeds vaker terugkomen. Deze bedien je vaak met een app of afstandsbediening. In de ochtend ga je, om wakker te worden, voor licht en wit. In de avond zet je de lampen op zwoel en geel. Door dit te installeren bepaal je zelf de sfeer in de keuken.

Woonkeuken

Je bent lekker aan het koken en je kinderen komen gezellig bij je in de keuken zitten; hoe fijn is dat? Daar wordt echt elke ouder gelukkig van. Mensen koken steeds vaker voor hun eigen plezier. Laat dat dus terugkomen in je keuken. Hier is vooral een kookeiland of bar belangrijk. Of ga voor een gezellige kleine ontbijttafel. Heb jij daar de ruimte voor? Zorg voor een soepele overgang van de woonkamer naar de keuken. Dat is waar het in een woonkeuken om draait.

In de keukens van 2024 is vooral gezelligheid en een knus gevoel belangrijk. Ga voor een landelijke stijl, maar wees ook niet bang om kleur te gebruiken. Met slimme verlichting is de sfeer in jouw woonkeuken altijd perfect!