Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Doe meer met je foto’s: 3 tips

Een foto is zo gemaakt. “Leuk voor later”, denken we dan. Maar hoe vaak belanden die foto’s niet op je harde schijf van de pc of in het geheugen van je smartphone terwijl je er niets meer mee doet? Hartstikke zonde natuurlijk. Je maakt deze foto’s immers om herinnerd te worden aan dat leuke, unieke moment. Inmiddels heb je erg veel foto’s verzameld en weet je wellicht niet meer wat je ermee moet doen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Tijd om iets met deze foto’s te gaan doen. In dit artikel geven wij je drieverschillende tips om jouw foto’s nieuw leven in te blazen. Zo blijven jouw herinneringen nog beter bewaard!

Tip 1: Fotoalbum maken

Wanneer je veel foto’s hebt van hetzelfde onderwerp, is het leuk om een fotoalbum samen te stellen. Zo heb je bijvoorbeeld al je vakantiefoto’s in één album bij elkaar en kun je dat album erbij pakken en weer heerlijk terug dromen naar dat vakantieoord. Het maken van een fotoalbum is niet erg moeilijk. Uiteraard kun je foto’s laten afdrukken en ze op creatieve wijze inplakken met stickers, tape en andere leuke versiersels. Dit kost iets meer tijd, maar je hebt dan wel een uniek en erg creatief fotoalbum. Je hoeft er niet eens heel erg creatief voor te zijn. Zie je dit niet helemaal zitten, dan kun je ook digitaal je eigen fotoalbum samen stellen. Er zijn verschillende programma’s en winkels die deze dienst aanbieden. Het enige wat ij hoeft te doen is de foto’s te uploaden.

Tip 2: Fotocollage maken

Meerdere foto’s die je aan de muur wilt hangen? Dan kunnen collage fotolijsten uitkomst bieden. In deze lijsten kun je meerdere foto’s tegelijk plaatsen en heb je een schitterend uniek schilderij aan de muur. Er zijn verschillende uitvoeringen te koop. Strak en moderne lijsten, maar ook speelse uitvoeringen zijn verkrijgbaar. Deze lijsten kun je eenvoudig online bestellen en het grote voordeel van deze lijsten, is dat je eenvoudig de foto’s kunt wisselen. Zo hangt er steeds wat nieuws aan de muur.

Tip 3: De fotoslinger

De fotoslinger is een leuk en creatief idee waarbij je veel verschillende foto’s kunt verwerken. Je laat je favoriete foto’s afdrukken en gaat hiermee aan de slag. Aan een touw kun je bijvoorbeeld houten kralen rijgen met hier en daar een clipje waar je de foto’s aan bevestigd. De slinger kun je verticaal ophangen, maar je kunt hem ook aan de muur bevestigen en zo een leuke wanddecoratie creëren. Doordat je de foto’s aan clipjes bevestigd, kun je eenvoudig wisselen van foto’s en zo elke keer weer je mooiste foto’s showen.