Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Doe structureel iets aan de hoge energierekening door spouwmuurisolatie

Natuurlijk is het elke maand opnieuw vervelend als je wordt geconfronteerd met een hoge energierekening. In plaats van klagen is het echter beter er iets aan te doen. Hoe? Door bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie te kiezen. Dat maakt dat je niet alleen fors bespaart op de maandelijkse energienota, maar dat het ook daadwerkelijk veel warmer voelt en wordt in je huis.

Veel warmte verlaat via de muren je woning

Het feit dat nog steeds veel mensen teveel betalen voor hun energierekening heeft zeker te maken met het feit dat de gestookte warmte er vaak via de eerste de beste muur zo weer uit gaat. Wat dat betreft stook je soms inderdaad voor de vogels. Door voor spouwmuurisolatie te kiezen, kun je hele vele aan dit probleem doen. Verstandig, want zo kun je structureel zorgen dat de energierekening omlaag gaat. Om die reden is het de investering ook waard. Je verdient de investering razendsnel terug door de geslonken energienota namelijk.

Doe je woning een jasje aan en kies voor spouwmuurisolatie

De spouwmuur is de ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur van je woning. Door dat te isoleren doe je de woning als het ware een jasje aan. Meteen nadat je de spouwmuur geïsoleerd hebt, merk je al effect. Warmte blijft veel langer in je huis, kou komt moeilijker binnen en de rekening voor energie neemt af. Bovendien maakt schimmel en vocht veel minder kans als je kiest voor spouwmuurisolatie. Je huis wordt vooral comfortabeler.

Welk product kies je voor het isoleren van de spouwmuur?

Rest de vraag hoe je dan de spouwmuur isoleert en van welke materialen je gebruikmaakt. Laten we er drie uitlichten, drie producten die veel toegepast worden en die goed scoren: EPS parels, Enverifoam en Knauf Supafil. Laten we beginnen met EPS parels. Mocht je nou een smalle spouw hebben, dan zijn deze parels perfect geschikt. Kijk je naar bijvoorbeeld een ander bekend product als glaswol, dan kun je dat alleen gebruiken als sprake is van een grotere spouw. Niet dus als je kiest voor EPS parels. Zelfs de meest smalle spouwmuren kun je op perfecte wijze isoleren en dat bespaart je veel geld.

De vele positieve eigenschappen van Enverifoam

Een tweede aan te bevelen product is Enverifoam. Aan dit product worden eigenlijk alleen maar positieve eigenschappen toegeschreven. Zo krijgt het de kleinste kiertjes dicht, zorgt het voor een naadloze isolatielaag, is het waterafstotend en luchtdicht. Enverifoam is dampopen, brandveilig en vertoont geen spoortje krimp.

Goedkoop en populair: Knauf Supafil

Meest gebruikte product is echter Knauf Supafil. Dat komt doordat het een relatief goedkoop product is, maar ook omdat het een prima isolatiewaarde garandeert, geluidswerende eigenschappen heeft en behoort tot brandklasse A1. Het product is ook nog eens waterafstotend. En zo heb je meer dan voldoende uitstekende producten beschikbaar die je kunnen helpen bij het isoleren van je huis. Maak er gebruik van en doe op die manier echt iets aan de hoge energierekening. Alleen klagen levert in elk geval niets op.