Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Drie populaire vloersoorten in nieuwe woningen

In Nederland worden vandaag de dag veel nieuwe huizen gebouwd. De vraag naar nieuwe huizen blijft alsmaar doorlopen, en in veel delen van het land trekken mensen in hun nieuwe woning. Bij het opleveren van de nieuwe woning zijn er een aantal keuzes die de nieuwe bewoner zelf moet maken. Een voorbeeld van zo’n keuze is de keuze voor een bepaalde vloersoort. Er zijn verschillende soorten vloeren die je in je huis kunt leggen. Wij zetten de drie meest populaire vloersoorten voor je op een rij. 

Tegelvloer

Een tegelvloer is al jaren een enorm populaire vloersoort. Het grote voordeel van tegelvloeren is dat vloertegels in veel verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar zijn, zodat je de vloer altijd kunt afstemmen op de stijl die jij in huis hebt. Vloertegels haal je onder andere bij een tegelspeciaalzaak, maar ook bij de bouwmarkt zijn regelmatig vloertegels beschikbaar. 

Gietvloer

Een vloer die enorm in opkomst is, is de gietvloer. Een gietvloer kan bij velen een industrieel gevoel oproepen, maar de mogelijkheden van een gietvloer zijn tegenwoordig erg groot. Een specialist kan bij jou een gietvloer aanleggen in verschillende kleurtinten, en zorgt voor een stevige, onderhoudsvriendelijke en strakke vloer. Deze vloersoort bestaat uit verschillende lagen die letterlijk over elkaar heen gegoten worden. Een gietvloer aanleggen is dan ook een proces van meerdere dagen. 

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is een vloer die je vrij eenvoudig zelf kunt leggen. Laminaat wordt verkocht in een prijs per vierkante meter. Dit kan uiteenlopen van een paar euro tot tientallen euro’s per vierkante meter. Laminaat is in verschillende kleuren verkrijgbaar en daarom ook toe te passen in vrijwel elk interieur. Groot voordeel van deze vloersoort is dat deze redelijk onderhoudsvriendelijk is, en dat je geen specialist hoeft in te huren om deze vloer te leggen.