Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Drie redenen om te kiezen voor traprenovatie

Je staat er vast nooit bij stil, maar de trappen in je woning hebben heel wat te verduren. Reken maar eens uit hoe vaak je zelf op een dag naar boven en beneden loopt. Geen wonder dat zo´n trap op een gegeven moment wat kan gaan kraken of slijtage laat zien. Traprenovatie kan deze problemen verhelpen. Maar traprenovatie is niet alleen een optie als je slijtage wil verhelpen. Dit zijn nog drie redenen om hiervoor te kiezen.

Kleine ingreep, groot verschil

Heb je zin in een stijlverandering in je interieur? Dan is de trap de ideale plek om mee te beginnen. Hier kun je met een relatief kleine ingreep namelijk een groot verschil maken. Dit heeft vooral een groot effect wanneer je interieur wat verouderd is. Door de trap te bekleden met eigentijdse materialen krijgt je hele interieur een andere uitstraling. In trapbekleding is tegenwoordig steeds meer variatie mogelijk. Waar trappen eerder nog weleens bekleed werden met vloerbedekking, kun je nu ook kiezen voor laminaat, PVC, vinyl of hout. Al deze materialen kunnen gewoon over je oude trap geplaatst worden, waardoor de renovatie vaak snel klaar is. Ga je traprenovatie bestellen? Dan kun je er ook voor kiezen direct andere verbeterpunten mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van geluidsdemping, zodat traplopen minder lawaai maakt. Of aan het toevoegen van ledverlichting bij of in de traptreden.

Waardevermeerdering woning

Doordat de trappen in huis zo’n opvallend onderdeel zijn, heeft de staat van de trappen ook direct effect op de waarde van je woning. Als potentiële kopers een afgesleten of zelfs vieze trap zien als ze naar binnen stappen, dan is dat natuurlijk een slechte binnenkomer. Ook hier geldt dat de relatief kleine ingreep een groot effect heeft. Overweeg je (op termijn) je woning te verkopen? Dan is traprenovatie dus zeker het overwegen waard. Vergeet daarbij niet dat deze relatief goedkope ingreep ook je eigen woongenot verhoogt zolang je er nog blijft wonen.

Renovatie is duurzamer

Het renoveren van de trap is een veel duurzamer oplossing dan het compleet vervangen van de trap. Dit heeft ook nog eens een praktisch voordeel: als je de trap compleet vervangt zul je het oude materiaal moeten afvoeren naar de milieustraat. Dat is ook jammer, omdat trappen vaak prima gerepareerd of gerenoveerd kunnen worden. Dit kan vaak op een duurzame manier. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale, tijdloze uitstraling, die gemakkelijk aangepast kan worden naar de eigen wensen. Of ga op zoek naar tweedehands materialen om je trap mee te bekleden. Deze kun je bij particulieren vinden, via bijvoorbeeld Marktplaats, maar er zijn ook steeds meer bedrijven die handelen in duurzame, circulaire materialen.

Renoveren of verhuizen?

Vanwege de overspannen huizenmarkt zijn renoveren en verbouwen momenteel erg populair. In plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe woning, zoeken we naar manieren om de huidige woning aan de eigen wensen aan te passen. Je trap renoveren past prima in deze trend: je bereikt er op duurzame wijze een opvallend resultaat mee, waarmee ook nog eens de waarde van je woning toeneemt. Daar heb je dus niet alleen nu wat aan, maar ook in de toekomst!