Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Drie tips om je verhuizing stressvrij te laten verlopen

Verhuizen naar een nieuw huis is spannend. Je krijgt hierdoor een nieuwe start, nieuwe kansen en de kans om je nieuwe plek je eigen te maken. Dat betekent niet dat het soms niet overweldigend kan voelen. Gelukkig is er een manier om onaangenaamheden te voorkomen. Begin vroeg, maak een plan en doe er alles aan om het jezelf gemakkelijk te maken. Zo is het onder meer een goed idee om al snel verhuisdozen aan te schaffen, terwijl de onderstaande tips je ook zeker zullen helpen om je verhuizing stressvrij te laten verlopen.

Kies vroeg een verhuisbedrijf

Afhankelijk van wanneer je van plan bent te verhuizen, kan het moeilijk zijn om een ​​datum vast te leggen. De meeste mensen proberen immers in het weekend, tijdens schoolvakanties of op feestdagen te verhuizen, waardoor ze zichzelf extra tijd gunnen. Plan dit van tevoren dan ook al in een vroeg stadium. Het kiezen van een verhuisteam lijkt misschien eenvoudig in vergelijking met alle andere keuzes die je hebt gemaakt, maar het is belangrijk om professionals te kiezen. Het breed assortiment verhuismateriaal dat je kunt gebruiken is afhankelijk van het bedrijf dat je kiest. Om schade aan artikelen of eigendommen te voorkomen of meer te betalen dan je had verwacht, is het belangrijk om je onderzoek te doen voordat je kiest voor een specifiek verhuisbedrijf.

Ruim vooraf op

Je huis opruimen van alle oude, ongewenste of onnodige items voordat je gaat verhuizen, kan je tijd en stress besparen. Daarnaast kan het je ook nog eens veel geld besparen! Door dingen die je niet nodig hebt te doneren, recyclen of weg te gooien, verminder je de hoeveelheid spullen die je moet verplaatsen naar je nieuwe woning. Hoe minder spullen je hebt om mee te nemen naar je nieuwe huis, hoe kleiner de bestelwagen en hoe minder uren je je verhuisteam nodig hebt. Door dit te doen is het dus mogelijk om geld te besparen. De eenvoudige manier om geld te besparen tijdens je verhuizing, is om te voorkomen dat je betaalt voor het vervoer van dingen die je pas gaat weggooien wanneer je je nieuwe huis bereikt! Daardoor moet je dus al opruimen voordat je verhuist.

Maak een lijst

Het kan voelen alsof er te veel is om te onthouden in de aanloop naar je verhuizing. Het echte leven gaat tenslotte door naast je verhuisplannen. Om stress te voorkomen, maak je een lijst van alles wat je moet doen en houd je rekening met je tijdlijn. Het kan zijn dat je aanbod nog maar net is geaccepteerd en dat het nog maanden verwijderd is van voltooiing. Maar dat betekent niet dat je moet wachten tot de week voor je verhuizing om je voor te bereiden. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van een checklist om te zien of je niet iets vergeten bent toe te voegen aan je lijst. Vraag ook vrienden en/of familie of ze je lijst willen controleren, een ander paar ogen kan maar zo handig zijn.