Drie tips voor het restylen van je woonkamer met tweedehands spullen

Heb je zin in een andere look in je woonkamer? Dat hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten. Waarschijnlijk is een nieuwe laptoptas 17 inch duurder dan een tweedehands stoel. Ga op zoek naar tweedehands spullen en gebruik deze opnieuw. Op die manier ben je ook nog eens hartstikke duurzaam bezig. Lees onderstaande tips en ga aan de slag. 

Tip 1: Bezoek de kringloop 

Heb je een kringloopwinkel in de buurt? Ideaal, want daar kan je van alles vinden. Natuurlijk zie je een heleboel spullen waarvan je denkt die hoef ik absoluut niet, maar toch heb je kans om op iets moois stuiten. Denk aan een vintage stoel of een leuk bankje. De stof hoeft niet eens van een goede kwaliteit te zijn, want die kan je vervangen. Kan je echt niks vinden? Kijk dan eens op Marktplaats. Van een castelijns en beerens laptoptas tot een hoekbank. Sommige spullen zijn zelfs nog nooit gebruikt.  

Tip 2: Oordeel niet te snel 

Wanneer je van te voren iets in gedachten hebt is het extra moeilijk om datgene daadwerkelijk te vinden. Wil je een laptoptas van het merk plevier dan wijk je daar bijvoorbeeld niet zo snel van af. Ga je echter tweede hands spullen bekijken dan is het goed om deze met een open blik te bekijken. Let wel op de kwaliteit, die moet goed zijn. Probeer jezelf voor te stellen wat je ervan zou kunnen maken met kleine veranderingen. En of dat past bij jouw huis en interieur. Door niet alles meteen af te serveren wordt het een stuk eenvoudiger om mooie dingen te scoren. 

Tip 3: Ga aan de klus 

Heb je iets leuks gezien, maar is het niet helemaal naar je zin? Tijd om te klussen. Je hoeft echt niet een doorgewinterde klusser te zijn om meubels op te knappen. Met verven en schuren kom je al heel ver. Heb je een bankje gekocht, maar wil je nieuwe bekleding. Vraag in je kenniskring of er iemand is die meubels opnieuw kan bekleden. Durf te vragen. Of probeer het zelf met enige tips. Op internet staan talloze voorbeelden. Een meubelstuk wat je zelf hebt opgeknapt geeft heel veel voldoening.