Drie werkzame tips om jouw kantoor future proof te maken!

Nu de zomer langzaam weer aan het einde is, is ook het overgrote deel van Nederland weer volop aan de bak. In de magazijnen is weer rumoer, de winkels zijn weer aan het draaien en ook op de kantoren is weer veel te beleven.

En nu iedereen weer fris en fruitig is, is dit ook het goede moment om te kijken naar de mogelijkheden omtrent het updaten van jouw eigen kantoor. Een fris uiterlijk kan namelijk ontzettend bevorderlijk werken, waardoor je de sfeer en productiviteit kunt verbeteren.

Om je hiermee te helpen, hebben we een paar tips voor je geschreven die je kunt gebruiken. Zo krijg beschik je binnen mum van tijd over het perfecte, sfeervolle kantoor!

Ga voor groen op het kantoor

Je hebt het ongetwijfeld al gehoord, maar planten doen ontzettend veel voor jouw interieur en exterieur. Zo dragen planten bij aan de luchtkwaliteit in de ruimte, zorgt het ervoor dat het kantoor levendiger oogt en breng je meer kleur naar jouw werkplek.
Daarom raden wij je aan om genoeg planten voor het kantoor aan te schaffen. Denk hierbij aan kleine bloemen voor op het bureau, plantenbakken bij de ramen of zelfs verticale tuinen die je tegen de muur kunt plaatsen.

Als laatste is het ook goed om te weten dat planten ook een goede keuze zijn voor kantoren die steeds milieuvriendelijker worden. Sommige planten zorgen er namelijk voor dat de lucht automatisch gereinigd wordt. Hierdoor ben je veel minder energie kwijt aan zaken als ventilatoren of filterinstallaties.

Optimaliseer de ruimte die je tot jouw beschikking hebt

Ongeacht de omvang van jouw kantoor, elke millimeter die zinvol kunt gebruiken is meegenomen. Daarom is het handig om te kijken naar meubels met extra zijvakken, zoals gelaagde kasten of een bureau met een blad waar lades in verwerkt zitten. Hier kun je namelijk gemakkelijk kantoor artikelen in opbergen, zodat het altijd binnen handbereik zit.

Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat de meubels die je gebruikt comfortabel zijn. Je bent namelijk vaak op het kantoor, dus is wel fijn als je hier prettig kunt zitten. Kijk daarom goed naar meubels met zachte materialen of stoffen, zoals stoelen met een extra dikke zitting of een tafel die een mooie balans heeft tussen stevig en uitnodigend.

Als laatste is het ook van belang dat meubilair ergonomisch is. Je besteed immers veel tijd aan het bureau, dus het is wel fijn als je rug intact blijft. Dit is gemakkelijk te bereiken door gebruik te maken van stoelen met een gevormde leuning. Zo kun je jouw rug ten alle tijden optimaal ondersteunen. Daarnaast hoef je jouw dag niet zittend te besteden, want je kunt ook kiezen voor een zit sta bureau. Een soortgelijk bureau kun je gemakkelijk naar jouw hoogte schalen, zodat je altijd op de perfecte hoogte kunt werken. Deze meubels hoeven overigens niet uit de toon te staan, want ze zijn in veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar.

Zuinige verlichting om het maximale uit de dag te halen

Met behulp van de juiste LED verlichting kun je ontzettend veel bereiken, ook voor het kantoor. Zo bespaar je niet alleen op de (prijzige) energierekening, maar kun je ook langer genieten van kwalitatief goede verlichting.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de mogelijkheden omtrent slimme verlichting. LED lampen binnen deze categorie zijn ontzettend handig, aangezien je veel meer opties tot jouw beschikking hebt. Denk hierbij aan verschillende kleuren om toe te passen, zoals een rustgevende blauwe kleur. Misschien wil je jouw lampen wel op afstand kunnen schakelen, of wil je jouw lichtplan automatiseren? Met slimme verlichting kan het allemaal.

Goede verlichting begint natuurlijk ook bij goed advies. Daarom raden wij je van harte aan om een partij in de hand te nemen die je kan helpen bij het adviseren en inplannen van jouw verlichting. Zo kun je jouw LED verlichting van bijvoorbeeld Letsleds optimaal gebruiken!