Duurzaam interieur creëren met bamboe

Bamboe, de snelst groeiende plant van moeder aarde en mede daarom ontzettend duurzaam. Ongetwijfeld dat je bij je zoektocht naar een duurzaam interieur het materiaal bamboe meerdere malen bent tegengekomen. Maar wat is er nu eigenlijk allemaal mogelijk met bamboe in het interieur?

Vandaag hopen we jou te kunnen inspireren met een duurzaam interieur van bamboe.

De ongekende mogelijkheden met bamboe

Door de wel 1000 verschillende soorten bamboe en sterke eigenschappen van het materiaal is het zeer veelzijdig en kan het gebruikt worden voor ontzettend veel verschillende doeleinden.

Je kunt het niet gek genoeg bedenken en het kan gemaakt worden van bamboe.

Op het gebied van interieur zien we dat bamboe lampen, stoelen en kasten zeer populair zijn op dit moment. De landelijke uitstraling waar velen onder ons voor vallen is perfect te combineren met producten van bamboe. De natuurlijke look en kleur van bamboe sluit namelijk perfect aan bij de kleuren van een landelijke interieurstijl.

Sfeervolle bamboe lampen

Wil je niet je hele interieur aanpassen maar klein beginnen? Dan is een lamp van bamboe uiterst geschikt om de eerste stap richting een duurzaam interieur te zetten. Bamboe lampen zijn er in verschillende soorten en maten. Welk model je ook kiest, sfeer in overvloed!

De hanglampen zijn uitermate geschikt voor boven de eettafel en geven door de natuurlijke look een rustgevende en gemoedelijke uitstraling.

Eet jij binnenkort met familie, vrienden of je geliefde onder een duurzame bamboe hanglamp?

Unieke kasten van bamboe

Functioneel en een plezier voor het oog om naar te kijken. Een kast van bamboe kan het kopstuk worden van jouw interieur!

Je vraagt je misschien af of bamboe sterk genoeg is voor jou peperdure servies of stapels boeken die je erin wilt opbergen. Het antwoord is volmondig ja! Bamboe heeft namelijk een hogere trekkracht dan ijzer en is dus enorm sterk.

Wanneer je op zoek gaat naar een bamboe kast is de kans aanwezig dat deze in combinatie met andere duurzame materialen zoals rotan gemaakt is. Hierdoor kunnen er nog meer unieke creaties gemaakt worden zodat jij zeker een kast kunt vinden die bij jouw interieur en smaak past.

Duurzaam dineren op bamboe stoelen

Naast dat je bamboe kunt eten, wat in Nederland nog relatief weinig gebeurd, kun je er ook voor kiezen je hutspot op duurzame bamboe stoelen te eten.

De uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van eettafel stoelen maken de keuze er niet makkelijker op. Toch zijn we er zeker van dat jij geïnspireerd raakt wanneer je op zoek gaat naar een stoel gemaakt van bamboe. Een stoel van bamboe is namelijk bij vele soorten tafels te combineren en een perfecte vervanging van houten stoelen.

Liever het zithoekje wat knusser maken? Voeg dan een enkele bamboe stoel toe en leg er bijvoorbeeld een duurzaam plaid van wol op om extra sfeer te creëren.

Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren om te gaan voor een duurzaam interieur van bamboe. Wil je naast duurzaam weten wat er nog meer hip en trendy is? Lees dan hier verder.