Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een bed uitzoeken voor de kinderkamer? Dit zijn praktische opties!

Ben jij bezig met een bed uit zoeken voor je kind? Of heb je gewoon behoefte aan wat tips voor het kiezen van een bed voor een kinderkamer? Lees dan snel verder, deze blog bevat namelijk allemaal praktische tips waar je op zou kunnen letten bij het uitzoeken van een bed voor een kind.

Stevigheid

Kinderen hebben veel energie, ze spelen, stoeien, springen en rennen waarschijnlijk door het hele huis. Ook de motoriek van een kind is nog niet helemaal ontwikkeld. Kies daarom een bed met goede kwaliteit die stevig genoeg is als het kind het bed bijvoorbeeld toch stiekem gebruikt als trampoline.

Opbergen

Is de kinderkamer of het hele huis niet zo groot? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een bed met opbergruimte. Er zijn veel keuzes voor bedden met lades dus voor elk huis is er wel iets geschikts te vinden. Naast dat het ruimte bespaard kan het ook zorgen voor rust. Het speelgoed, de knuffels of de kleren kunnen daar netjes opgeruimd worden zodat het buiten het zicht ligt.

Logeren

Kinderen vinden het vaak leuk om te logeren met vriendjes of vriendinnetjes. Een luchtbed oppompen is natuurlijk niet ideaal voor de nachtrust van een kind. Daarom zou je kunnen kiezen voor een bed met onderschuif bed. Dit is een bed waar in de normale staat 1 persoon op kan slapen, maar als je die uitschuift en er nog een matras oplegt er nog een tweede persoon naast kan slapen. Deze bedden zijn erg makkelijk in gebruik en zijn ook te vinden in verschillende stijlen en kleuren en met of zonder opberglades.

Hoogslapers

Een hoogslaper kan ook een praktische oplossing zijn voor een wat kleinere kamer. Onder het bed is dan ruimte over voor een bureau of een speelplek. Niet alleen is het praktisch, kinderen vinden een hoogslaper ook fantastisch. Vind je kind het nog iets te spannend voor een hoogslaper? Of vind je het zelf niet verantwoord? Dan zou je ook kunnen nadenken over een half hoogslaper? Dit is een hoogslaper die een stuk lager is dan een normale. Het nadeel daarvan is dat je er geen bureau onder zou kunnen plaatsen, maar wel zou je daar spullen kunnen opbergen of een kleine speelplaats onder creëren.

Veiligheid

Om terug te komen op de hoogslaper, is het belangrijk om niet alleen na te denken over de praktische inrichting maar ook over de veiligheid van je kind. Is de hoogslaper voldoende omringd dat het kind er niet s ’nachts uit kan vallen? Of als het kind wat jonger is moet een laag bed ook omringd zijn met hekjes.

Kinderen hebben ook een mening

Laat je kind ook meedenken. Waarschijnlijk heeft je kind niet het inzicht om goed na te denken over de echt praktische zaken als opbergruimte en ruimtebesparing. Maar het is wel belangrijk dat je kind goed in het bed kan slapen. Als het kind ook inspraak krijgt met de keuze, zal het kind beter slapen en zich veilig voelen in het bed.