Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

loodgieter

Een betrouwbare loodgieter vinden

Is de wc verstopt? Of heb je last van een lekkage? In sommige gevallen kun je het probleem zelf oplossen. Ben je niet zo’n handige harry? Dan is het verstandig om bij verstoppingen of lekkages een loodgieter in te schakelen. We snappen dat je het probleem zo snel mogelijk wilt oplossen, maar het doen van research is erg belangrijk. Er zijn namelijk altijd een aantal onbetrouwbare loodgieters op de markt te vinden. 

Keurmerken en vergunningen

Als je op zoekt gaat naar een goede loodgieter zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Check als eerst of de loodgieter alle verplichte diploma’s bezit. Een vakman moet de algemene certificering van branchevereniging UNETO-VNI in zijn bezit hebben. Vaak staat er een keurmerk op de website van de loodgieter, maar je kunt hem of haar ook altijd zelf vragen voor welk soort uitvoeringen hij een vergunning heeft. Er zijn namelijk verschillende vergunningen voor diverse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een certificering voor watertechniek. 

Staat er geen keurmerk op de website, maar zegt de loodgieter wel in het bezit te zijn van de juiste diploma’s? Ga altijd af op je gevoel. Als je het niet vertrouwt, kun je beter verder zoeken naar een meer geschikte vakman. 

Kijk naar reviews

Beschikt de loodgieter in Brugge of een andere stad over de benodigde diploma’s en certificeringen? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om hem of haar op te bellen, maar als je nog wat tijd over hebt, raden we je aan om te kijken naar de reviews. Tegenwoordig hebben bijna alle loodgieters een website waar reviews op kunnen worden geplaatst. Door het lezen van recensies van eerdere klanten kun je een beeld krijgen bij de loodgieter. Als deze alleen maar slechte reviews krijgt, zul je veel sneller op zoek gaan naar een ander. Een andere manier om een betrouwbare loodgieter te vinden, is door het rondvragen in je netwerk. Vraag vrienden en familie of zij nog een goede vakman weten die jouw lekkage kan fixen. Heb je een vaste timmerman? Vraag deze dan of hij nog een goed adresje weet. 

Wat kost een loodgieter?

Nu je een beetje weet hoe je een betrouwbare loodgieter kan vinden, zijn er nog een aantal andere dingen die belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste vakman. Denk bijvoorbeeld aan de prijs. Een loodgieter werkt in de meeste gevallen met een uurtarief, maar daarnaast komen er vaak nog kosten bij. Er worden namelijk vaak voorrijkosten gevraagd. Zorg er daarom voor dat je een loodgieter in de buurt van jouw locatie vindt. Anders krijg je te maken met hoge voorrijkosten. Daarnaast worden er vaak hogere prijzen gehanteerd als de loodgieter `s avonds of op een feestdag moet komen. Als je de loodgieter overdag laat komen, zul je rekening moeten houden met een uurtarief tussen de 35 en 75 euro.