Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een bosmaaier kopen, waar rekening mee houden?

Er kan worden vastgesteld dat er in de praktijk zeer vaak naar een bosmaaier wordt verwezen als zijnde een grastrimmer. Toch is dat niet helemaal terecht, integendeel. Bij een grastrimmer is er namelijk sprake van een elektrisch apparaat welke eigenlijk bij voorkeur wordt gebruikt voor het uitvoeren van lichte werkzaamheden. De grastrimmer wordt dan ook in het merendeel van de gevallen uitsluitend gebruikt voor het netjes houden van de graskanten. Dat geldt zeker niet voor de bosmaaier, integendeel. 

Een bosmaaier wordt in de praktijk dan ook hoofdzakelijk ingezet voor het uitvoeren van de zwaardere karweien. Denk op dit vlak niet alleen aan het maaien van gras dat over een taai karakter beschikt, maar wat ook te denken van het verwijderen van onkruid en het verwijderen van houtachtige gewassen? Ook voor het omzagen van struiken en jonge boompjes kan ervoor worden gekozen om een beroep te doen op een bosmaaier. Het is interessant om te weten dat bosmaaiers in de praktijk steeds worden geleverd met een speciale draadkop. Deze zorgt ervoor dat het wel mogelijk is om er gewoon bijvoorbeeld de graskanten mee bij te werken. 

Welke verschillende soorten bosmaaiers bestaan er? 

Wanneer je een bosmaaier wil bestellen zal je kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende soorten exemplaren zijn terug te vinden. Zo maken we een onderscheid tussen de volgende opties: 

  • Een bosmaaier welke elektrisch wordt aangedreven; 
  • Een bosmaaier welke werkt met benzine; 

Benzine bosmaaiers staan er om bekend veel vermogen te bieden tegen een scherpe prijs. Dit grote vermogen staat ervoor garant dat je elke klus perfect kan uitvoeren. Of het daarbij nu gaat om lichte klussen of om zware karweien maakt in principe geen verschil. In het bijzonder wanneer je van plan bent om de stugge houtachtige gewassen te gaan maaien of zagen zal je kunnen vaststellen dat gebruik kunnen maken van een bosmaaier absoluut geen overbodige luxe is, integendeel.

Je zou er in principe ook voor kunnen kiezen om een elektrische bosmaaier aan te kopen. Het is een groot misverstand dat er alleen maar elektrische bosmaaiers aangekocht kunnen worden welke over een beperkt vermogen beschikken. Dit gezegd zijnde, wil je een bosmaaier die elektrisch wordt aangedreven bestellen met een vermogen welke in lijn ligt met een benzine bosmaaier? In dat geval hangt daar wel een behoorlijk prijskaartje aan. 

Een bosmaaier kopen of toch maar kiezen voor een combitool? 

Buiten de traditionele bosmaaier is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor het aankopen van een benzine combitool. Het betreft hier een multifunctioneel stuk gereedschap welke in de praktijk ingezet kan worden om allerhande klusjes in de tuin uit te voeren. Het merendeel van de combitools worden geleverd samen met een 3-tandsmes, een draadkop en een heggenschaaropzetstuk en een kettingzaagopzetstuk. Het feit dat een combitool wordt geleverd samen met al deze verschillende accessoires zorgt er in de praktijk wel voor dat je rekening dient te houden met een aanzienlijk hoger prijskaartje. Dit gezegd zijnde krijg je er natuurlijk ook wel behoorlijk wat moois voor in de plaats.

Kijk op Betaalbaarshoppen.nl voor een ruim assortiment bosmaaiers en grasmaaiers.

Bekijk ook eens onze handige tuinhandleidingen: