Een frisse nieuwe uitstraling met kunststof gevelbekleding

De gevelbekleding van een gebouw zorgt voor het totaalplaatje, de sfeer en de algehele uitstraling. Door je oude gevel te bekleden met kunststof gevelbekleding verberg je niet alleen je oude gevel op een slimme en redelijk goedkope manier, maar verbeter je ook de isolatie van je woning. Je bent duurzaam bezig. Steeds vaker wordt er dan ook gekozen voor een gevelbekleding van kunststof gevelpanelen. Een frisse, vernieuwende uitstraling van je woning is het gevolg. Maar kunststof gevelbekleiding biedt meer voordelen.

Stacaravans, woonboten en chalets

Ook bij vakantiewoningen, stacaravans, woonboten en chalets zie je dat er steeds vaker voor kunststof gevelpanelen gekozen wordt. Een chalet met kunststof bekleden heeft veel voordelen. Zo is schilderen niet meer nodig, terwijl de houtgetrouwe uitstraling wel aanwezig is. Een met kunststof gevelpanelen bekleedde woonboot heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft slecht zo nu en dan een doekje met sopje over de gevelbekleding te halen. Ook schuren worden vaak bekleed met deze kunststof. Het zorgt voor een betere isolatie en doordat de panelen eenvoudig zelf te monteren zijn, wordt dit echt jouw project.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

We hebben al enkele voordelen genoemd, maar zullen deze nog eens op een rijtje zetten:

  • onderhoudsarm
  • schilderen is niet meer nodig
  • eenvoudig te monteren
  • uv-bestendig
  • lange levensduur van 30 jaar
  • verkrijgbaar in veel verschillende varianten
  • een kostenefficiënte investering

Gevelbekleding van kunststof zorgt voor een eigentijdse, moderne en frisse uitstraling van je gebouw. Het verbergt je huidige gevel op een redelijk goedkope manier. Kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm. De panelen schoonmaken met een sopje en een doekje is voldoende. Schilderen van het kunststof is niet nodig. Ook lakken of beitsen is overbodig. De panelen zijn in verschillende kleuren te bestellen, zodat je ook altijd de gewenste kleur hebt op je gevel. Een ander voordeel van het kunststof is dat deze goed bestand is tegen weersinvloeden. Uv-straling en vocht doen de gevelbekleding van kunststof geen kwaad, terwijl houten gevels juist wel beïnvloed worden door het weer. Het aanschaffen van kunststof gevelbekleding is een goede investering voor je woning.