Een harde egale vloer met epoxy

Epoxy is een kunststof polymeer, wat de vloer waterdicht maakt. Daarnaast heeft een epoxy vloer een mooie egale uitstraling en een hoge hardheid. Epoxy wordt dan ook vaak toegepast in industriële of commerciële ruimtes. Vloeren van epoxy zijn namelijk ook goed bestand tegen chemicaliën en kunnen goed het zware gewicht van machines en zware voertuigen dragen. Niet alleen voor bedrijven of winkels biedt de epoxyvloer uitkomst. Ook bij u thuis in de garage bijvoorbeeld is deze vloer een goed, sterk alternatief voor de lelijke standaard betonvloer.

De garagevloer met epoxy coaten

De garagevloer coaten is een uitstekend idee. Niet alleen ben je af van die lelijke betonnen vloer, ook wordt de vloer beter beschermd met een coating zoals epoxy. Een epoxy vloer aanbrengen is geen hele moeilijke klus. De handige klusser kan dit makkelijk zelf. Wat belangrijk is bij het aanbrengen van de epoxy hars, is dat de vloer stabiel, glad en egaal dient te zijn. Eventueel kunt u bij beschadigingen aan de vloer een betonhersteller gebruiken. Deze is bij de betere bouwhandel verkrijgbaar. Nadat de vloer egaal en stofvrij is brengt u de primer aan met een roller. Nadat deze droog is (na 12 tot 48 uur) kunt u de toplaag aanbrengen. Wilt u de vloer wat meer personaliseren? Dan kunt u decoratieve strooivlokken strooien op de nog natte toplaag. Na ongeveer 12 uur drogen kan de vloer weer in gebruik genomen worden en ziet uw garage er direct een stuk frisser en als nieuw uit.

De voordelen van een epoxy vloer

Niet alleen voor de uitstraling is het aanbrengen van de epoxy een uitstekend idee. De epoxy vloer kent nog meer voordelen:

  • volledig vloeistofdicht
  • eenvoudig schoon te maken en erg hygiënisch
  • hoge hardheid en slag-, stoot- en slijtvast
  • duurzame investering met lange levensduur
  • strakke, moderne uitstraling

Andere toepassingen

Epoxy vloeren bieden niet alleen een uitkomst voor industrieën, bedrijven of garages. Ook bij u thuis kunt u de epoxy vloer, naast de garage, uitstekend toepassen. Door bijvoorbeeld de keuken te coaten met epoxy, creëert u een hygiënische vloer met frisse uitstraling. De vloer is naadloos, wat betekent dat voedselresten zich niet tussen de voegen kunnen gaan zitten. Ook is het schoonmaken erg gemakkelijk. Een dweil erover en alle vuil is verdwenen. Bent u bang voor een te gladde vloer? Dan kunt u tevens kiezen voor een antislip coating. Deze wordt tijdens het aanbrengen door de toplaag gemengd en zorgt voor een minder gladde vloer. Zeker voor huisdieren kan dat een goed alternatief zijn.