Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een housewarming organiseren: vijf tips en ideeën

Onlangs heb je een huis gekocht, uren geklust en nu het stof is neergedaald en je huis mooi is ingericht wil je dat vieren. Een housewarming party is bij iedereen tegenwoordig een bekend begrip. Met alleen wat versiering kom je er niet, daarom hierbij vijf tips voor een geslaagd feestje.

1. Organiseer een leuke rondleiding 

Mensen zijn nieuwsgierig naar hoe het is geworden. Het is leuk om je huis wat je hebt opgeknapt en ingericht te showen. Organiseer daarom een leuke rondleiding waarbij je vertelt wat je zoal hebt gedaan  om zo’n mooi resultaat te krijgen. En staan er nog wat klussen op het programma? Dan is dit natuurlijk het moment om mensen daarvoor te vragen. Geef overigens niet al het bezoek wat binnenkomt meteen een rondleiding. Wacht tot er wat een grotere groep is.

2. Onmisbaar: hapjes en drankjes 

Je gasten komen natuurlijk voor jou en je nieuwe huis, maar ze houden ook van drinken en iets lekkers. Zorg ervoor dat je alles van te voren klaar hebt gezet en zet de hapjes meteen ergens neer. Bedenk wat je wilt gaan drinken als welkomstdrankje. Het is leuk om op je nieuwe huis te toosten met vrienden en familie. Maak het jezelf niet te moeilijk en zeg tegen de gasten dat ze zichzelf kunnen bedienen. Zet voldoende glazen op een tafel. Zelfbediening is misschien wel het belangrijkste op je housewarming, zo voorkom je dat je de hele avond in de keuken staat.

3. Zorg voor sfeer 

Het is party en dat dat moet te zien zijn! Haal de slingers maar uit je Shabbies tas, blaas ballonnen op en zet bloemen neer. Het geeft net even iets meer sfeer en je huis lijkt daarmee helemaal af. Wie weet brengen de mensen die je hebt uitgenodigd ook nog mooie cadeaus mee. En vergeet de muzikale noot niet. Maak een goede playlist en vraag vrienden en familie ook om favoriete songs aan jouw playlist toe te voegen.

4. Bescherm je spullen

Leuk al die mensen over de vloer, maar ze lopen door je hele huis en laten van alles achter. Het is daarom verstandig om bij een housewarming je kostbare spullen te bescherming. Dat kan met een knipoog. Leg bijvoorbeeld een grappige vloermat bij de voordeur, zodat iedereen zijn voeten veegt bij binnenkomst. Zet overal schaaltjes neer voor afval en heb je een prachtige tafel? Leg er dan een grote plaid over waarop gasten iets kunnen schrijven. Zo is je tafel beschermd en heb je een aandenken voor later.

5. Originele cadeaus

Heb je zelf binnenkort een housewarming? Met een cadeau bon speel je op save, maar het is leuker om iets orgineels te geven. Je kan kleine cadeautjes in een weckpot weggeven. Maar weet je dat je beste vriendin graag bijvoorbeeld een Tote bag of een stijlvolle valentino tas wil dan kan je samen met anderen zo’n tas cadeau geven. Niet een cadeau wat je verwacht bij een housewarming, maar wel iets wat je gastvrouw erg blij maakt. En het is weer eens iets anders dan die plant of cadeaubon.