Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een huurwoning zoeken hoef je niet alleen te doen

Heb je plannen om te verhuizen? Ga je studeren of werken in een andere plaats? Of heb je plannen om te gaan samenwonen. Wat leuk! Maar ook, wat lastig! Want zo makkelijk is het momenteel niet om een geschikte woning te vinden. Je kent vast ook die verhalen wel van hoge huizenprijzen, overbieden en niet eens een afspraak kunnen maken voor een bezichtiging. Ook huurders hebben het zwaar op de woningmarkt. De vraag is bijna overal domweg groter dan het aanbod. Hoe kom je daar ooit tussen?

Er komen wel huurwoningen vrij zoals  huurwoningen Arnhemhuurwoningen Apeldoorn en  huurwoningen Nijmegen. Maar het is lastig om dat aanbod zelf constant in de gaten te houden. Er zijn veel verschillende aanbieders. En natuurlijk schrijf je je in als woningzoekende bij de makelaars en de woningstichtingen en andere verhuurders in de omgeving waar je een huis zoekt. Maar weet je zeker dat je ze allemaal goed in beeld  hebt? En hoe hou je in de gaten of er een woning vrijkomt die goed bij jou zou kunnen passen?

Maak zo goed mogelijk gebruik van je netwerk.Denk eens na wie je kent of wie je via via kent in de buurt van waar je terecht wilt komen. Nog steeds vinden veel mensen via-via een nieuwe woonplek. Misschien is het niet meteen je droomhuis, maar als je eenmaal daar woont leer je er vanzelf meer mensen kennen en dat maakt het zoeken weer een stuk gemakkelijker. De eerste stap is het grootst en moeilijkst. En bij de mensen die je kent heb je in ieder geval één groot voordeel als huizenzoeker: de gunfactor.

Maar er is meer dat je kunt doen om je kansen te vergroten bij het vinden van een geschikte huurwoning. Er zijn bedrijven die er hun werk van hebben gemaakt huurders en verhuurders bij elkaar te brengen. Zij houden constant het aanbod van de verschillende verhuurders in de gaten zodat jij dat niet zelf hoeft te doen. Dat scheelt een heleboel tijd en frustratie. Op de site zie je in een oogopslag het aanbod dat past bij jouw zoekvraag. De huizen staan gerangschikt op plaats en type woning. Natuurlijk is het dan alsnog wel aan jou om snel en goed te reageren als er een woning wordt aangeboden die je aanstaat.

Bereid je daarom goed voor voordat je op een woning gaat reageren. Zorg ervoor dat alle inschrijvingen en verdere gegevens die een verhuurder van je nodig heeft goed op orde zijn en je ze snel aan kunt leveren. Niet alleen blijf je de andere reageerders dan voor, je maakt ook een goede en betrouwbare indruk op de verhuurder.  Want de verhuurder wil graag snel zaken doen, maar is ook op zoek naar een nette huurder die goed op de woning past en de huur op tijd overmaakt. Een goede indruk maken verhoogt Reageer dus snel, maar ook beleefd en correct en geef aan dat je echt zin hebt in het huren van de aangeboden woning.