Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een industrieel interieur met een industriële hanglamp

De industriële look heeft vrijwel ieders hart verwarmd met zijn ruige karakter en unieke sfeer. Wat is nu een belangrijker item om deze stijl helemaal af te maken dan de industriële lamp? Verlicht je woning met een lamp die je niet alleen licht geeft, maar waar je ook graag naar kijkt – een robuuste industriële lamp met zijn eigenzinnige karakter. Je kunt voor een grote variant gaan of juist gebruik maken van meerdere kleine lichtbronnen die de ideale oplossing bieden voor boven de eettafel. Een echte industriële lamp kan tegen een stootje. In ziekenhuizen en fabrieken van vroeger moest de verlichting die gebruikt werd ook veel weten te doorstaan en die eigenschap is niet veranderd. Met een industriële lamp haal je dus een duurzaam item in huis dat jaar in, jaar uit je huis verlicht.

Ruime keus industriële lampen 

De basis van de huidige industriële look is het omtoveren van pakhuizen tot loftwoningen. Het karakter wordt gecreëerd door sommige elementen te behouden en anderen te reconstrueren tot iets dan past in een leefomgeving. Juist omdat iedereen zo’n fan is van deze look, hebben veel designers het op zich genomen om de oude lampontwerpen te gebruiken als basis voor de nieuwe industriële verlichtingen. Hierdoor krijgt een loft of iedere andere woning met deze karaktervolle look een echte eyecatcher in de woonruimte. Doordat zoveel designers en fabrikanten geïnteresseerd zijn in deze look, heb je het voor het kiezen. Zo zou je kunnen gaan voor de cinema-spots, draadlampen, schaarlampen, fabriekslampen, scheepslampen enzovoort. 

Voor een lamp met een authentiek karakter ga je het beste voor een variant met een doorleefde look, maar ook glimmende modellen zijn talrijk op de markt. Er zijn redelijk simpele lampen te vinden, maar ook voor diegenen die van extravagant houden, staat de industriële wereld open. Wanneer je een industriële hanglamp wilt kopen, is het dus vooral belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. De mogelijkheden lopen zover uiteen dat je wel uren door assortimenten zou kunnen bladeren. Hierdoor kan de keuze misschien overweldigend lijken, maar het heeft ook een voordeel: je weet zeker dat er ook iets voor jou tussen zit!

Industriële lampen voor iedere ruimte

Hoewel de industriële lamp vooral populair is boven de eettafel en in de woonkamer hoeft het daar natuurlijk niet te eindigen. Je woning vormt een mooi geheel, wanneer je de stijl ook doortrekt naar de keuken, slaapkamer en badkamer. Welk type lamp het beste bij welke ruimte past, is een overweging die je niet alleen moet maken op basis van de look, maar ook met het oog op licht. Zo is het logisch om boven een lange eettafel meerdere lichtbronnen te plaatsen, zodat iedereen goed zicht heeft op zijn bord. In de woonkamer is een grote, robuuste industriële hanglamp waarschijnlijk meer op zijn plaats. Speel met de mogelijkheden die je in je ruimte hebt door eventueel ook wat wandverlichting of een staande lamp toe te voegen. Voor je het weet heb jij de perfecte sfeer gecreëerd met je industriële lampen.