Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een keuken voor millennials met vintage details

Hoewel de gemiddelde millennial misschien niet meteen staat de springen om een vintage keuken als hij/zij een huis aanschaft, zijn het juist de (kleine) details uit die periode die het weer heel erg hip kunnen maken. Volgens de trendwatchers komen vintage en retro meubels en accessoires weer helemaal terug, dus waarom niet nu al een klein beetje op de zaken vooruitlopen? In dit artikel geven we je een aantal tips!

Bouw van oude kasten een nieuwe keuken

Als je bij de kringloop naar binnengaat kom je vaak de mooiste pareltjes tegen. Je kunt van een aantal oude kasten ook weer een nieuwe kast maken. Met een oude toonbank of buffetkast kom je als je een beetje handig bent al een heel eind. Ik zag dat je via Google en op Pinterest een heleboel voorbeelden kunt vinden. Je kunt dan zelf je keuken opbouwen, hoe leuk is dat?!

Ben je niet zo heel handig, maar kun je wel een beetje schuren en schilderen, dan is een oude kast helemaal naar jouw eigen smaak maken ook een optie natuurlijk. Bij De Oude Deurklink kun je bijvoorbeeld terecht voor nieuwe handvatten en meubelknoppen. Door deze te plaatsen krijgt het geheel een hele andere uitstraling.

Keukendeur ‘oud maken’ met een retro kleurtje

Je kunt tegenwoordig allerlei verschillende soorten en maten deuren kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om de deur die in de keuken zit zelf ‘oud te maken’. Kies een lekker retro kleurtje en schilder de deur na een flinke schuurbeurt. Een deurklink kopen doe je gewoon online. Er is genoeg keuze en vast wel iets wat bij jouw eigen smaak past. Wil je een nieuwe deur aanschaffen, dan doet eentje met ruitjes erin of glas in lood het natuurlijk erg goed bij een keuken in retro stijl. Misschien kun je zelf nog wel een grappige vitrage vinden om voor de ruitjes te hangen.

Accessoires

Bij retro en vintage denk je aan leuke accessoires zoals een oude keukenschort (misschien heeft oma er nog wel eentje hangen), gezellige kleine vaasjes van aardewerk, een fluitketel, een oud schilderij aan de muur en een tafelkleed wat vroeger ook bij je grootouders op de eettafel lag. Daarnaast zet je natuurlijk een grote pot neer met alle pollepels en ander keukengerei dat je vaak gebruikt. Staat het in de weg omdat je aanrecht niet al te groot is, dan kun je het natuurlijk ook nog ophangen aan de muur. Je kunt daar dan ook meteen je kruidenrek ophangen met alle potjes erin. Of je het nou wel of niet gebruikt, het ziet er gezellig uit en past perfect bij de retro uitstraling die je wilt creëren.

Gelukkig hoef je niet alles van zolder te trekken, want er is tegenwoordig ook veel te koop in deze stijl. Kun je het niet vinden in de winkels, ga dan eens naar de kringloopwinkel, of snuffel eens rond op Marktplaats. Ook de lokale weggeefgroepen op sociale media zoals Facebook zijn vaak een goede plek om aan je spullen te komen.