Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een kleine ruimte zo functioneel mogelijk inrichten

Kleine ruimtes wonen fijn, maar zijn soms lastig in te richten. Een klein appartement, een studentenkamertje of gewoon een kleine woning. Je zit vaak met meubels die veel ruimte innemen, hebt net geen plek voor dat ene voorwerp en wat doe je met dit kleine stukje muur die je over hebt? Gelukkig zijn er manieren waarop je een kleine ruimte zo functioneel mogelijk maakt en kun je er met een paar tips en tricks het meeste uithalen. Lees snel verder!

Multifunctionele meubels

Hoe lang geleden is het dat je een hoogslaper had? Waarschijnlijk als kind. Maar waarom eigenlijk, aangezien ze zo handig zijn? Je kan er namelijk een bureau onder plaatsen, bijvoorbeeld. Of een kast, waar je je kleding en schoenen in kan opbergen. Je kan ook kiezen voor een bed waar lades onder zitten, zodat je daar weer extra opbergruimte mee krijgt. Hier kun je ook kleding laten, of bijvoorbeeld beddengoed, schoolspullen, ga zo maar door. Door op die manier ruimte te besparen, houd je uiteindelijk meer plek over voor bijvoorbeeld decoratie en extra leuke voorwerpen!

Denk klein

Het is niet heel logisch om, als je een kleine ruimte hebt, te kiezen voor grote meubels. Maak dus geen gebruik van een grote salontafel en laat, als het kan, het tv meubel helemaal weg en monteer de televisie vast aan de muur. Zet een tafel neer waar vier stoelen aan passen in plaats van zes. Kies voor een opbouwspot zwart  voor het plafond in plaats van een grote plafondlamp, want door led spotjes te plaatsen bespaar je al snel ruimte. Past de kleur zwart toch niet zo goed in je interieur, ga dan voor een neutrale opbouwspot wit, dat past in ieder interieur! Richt op die manier de ruimte zo effectief mogelijk in. Als je grote meubels laat staan, is het overweldigend en is de ruimte een stuk sneller vol. Het is natuurlijk logisch, maar je moet dus wel onthouden: hoe kleiner, hoe beter.

Gebruik elk hoekje

Het zal altijd gebeuren dat je een gek hoekje of stukje ruimte over hebt waar je net niks neer kan zetten. Gebruik die lege ruimte dan goed! Misschien past er wel een klein tafeltje waar je een plant op kan zetten. Of gebruik de ruimte functioneel en zet er een klein kastje waar je spullen in op kan bergen. Of een boekenkast, wat er ook nog eens stijlvol en leuk uit ziet. Zit er loze ruimte achter je bed, bijvoorbeeld? Vul die ruimte dan op met planken. Hier kun je dan ook weer spullen kwijt en bovendien ziet het er mooi uit.