Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een kunststof vloer past bij elke stijl en sfeer

Ondanks het schaarse woningaanbod, blijft de interieurmarkt toch volop in beweging. Heb je de afgelopen twee jaar vaak thuis gewerkt, dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat je oude vertrouwde omgeving wel eens een make-over kan gebruiken. Vaak is een nieuwe vloer de basis van waaruit je een verbouwing handen en voeten kunt geven. Welke stijl je ook kiest of het nu landelijk, strak of modern is, je kunt er bijna van op aan dat je door het gigantische aanbod aan kunststof ondergrond een keuze moeilijk te maken is.

Wie aan kunststof denkt, heeft als eerste vinyl of PVC in gedachten. Toch zijn er door de jaren heen meerdere varianten op de markt gekomen. Je moet dan denken aan de visgraat vloer, een gietvloer of een betonlook vloer. Dit zijn op het ogenblik de meest populaire soorten vloer binnen de woningbouw.

Visgraat

Het onderscheidende van een visgraat vloer is dat het een chique uitstraling heeft. Vloeren van dit type gaan vaak goed samen met een klassieke of landelijke inrichting. De kunststof visgraat vloer is stevig en heeft een prachtige structuur. Door hierbij te kiezen voor kunststof in plaats van hout heb je het voordeel dat de vloer onderhoudsarm is en bovendien dezelfde uitstraling heeft als een traditionele houten vloer. Ben je nog niet helemaal zeker of misschien een gietvloer een betere optie is, ga dan gietvloer prijzen vergelijken met die van visgraat.

Zelf leggen

Voor wie een huis wil laten bouwen zal het een hele klus worden om dat binnen het gestelde tijdspad te realiseren. In de eerste plaats hebben de meeste aannemers het al verschrikkelijk druk en is er een tekort aan bouwvakkers, technici en installateurs. Om toch de realisatie van de bouw veilig te stellen kun je er als opdrachtgever voor kiezen om de afbouw geheel of gedeeltelijk zelf te doen. Heb je bijvoorbeeld de keuze gemaakt voor kunststof vloer in de vorm van visgraat, dan is zelf leggen een optie. Je hebt hiervoor wel enige kennis in huis om tot een goed eindresultaat te komen. Als eerste vereiste heb je een vlakke ondergrond nodig, en dien je over het juiste gereedschap te bezitten.

Gereedschap

Een visgraat vloer leggen is beslist een klus waarvoor je de nodige kennis en ervaring moet hebben. Er zijn verschillende gereedschappen voor het leggen van een vloer. Veel zal je al standaard in huis hebben. Maar maak voor jezelf van tevoren een lijstje met benodigdheden zodat je niet halverwege het leggen naar de bouwmarkt moet.

Meet in ieder geval eerst de ruimtes op die je wilt gaan aanpakken dit kan met een lasermeter of gewoon met de klassieke rolmaat. Naar aanleiding van het aantal vierkante meters kun je bepalen welke hoeveelheid hout je nodig hebt. Dat kun je dus niet doen zonder dat je een meetlint, rolmaat, duimstok of liniaal voor handen hebt. Daarnaast zijn een potlood, een (rubber) hamer, een winkelhaak, een waterpas, een aanslagblok en afstandhouders onmisbaar. Volg goed de instructies op de verpakking of kijk online naar een tutorial op youtube. En een handige zwager is ook altijd mooi meegenomen.