Een nieuwe badkamer uitzoeken valt nog niet mee

Het valt nog lang niet mee om een nieuwe badkamer uit te zoeken. Het verbouwen of opnieuw inrichten van je badkamer wil je immers nu doen en dan weer een flink aantal jaren niet. Veel mensen vinden het lastig om voor de lange termijn nieuw sanitair en nieuwe tegels uit te kiezen. Maar wat nu als je, wanneer je je complete badkamer gaat verbouwen, je eerst eens wat inspiratie opdoet?

Doe badkamer inspiratie op in één van de showrooms

Je kunt een bezoek brengen aan een van de showrooms van Q1 Sanitair. Je vindt deze showrooms in Aalsmeer, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Beuningen, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, Leeuwarden, Sittard, Tilburg en Zeist. Hier staan complete badkamers opgesteld. Van heel luxe en uitgebreide badkamers tot meer basic badkamers. Je vindt hier altijd genoeg inspiratie voor in jouw eigen badkamer.


Waar begin je met het uitzoeken van je nieuwe badkamer?

Natuurlijk is het altijd belangrijk dat je de exacte maten weet. En een globale indeling van de nieuwe badkamer. Moet de douche op dezelfde plek komen als waar deze was of wil je deze verplaatsen, dat soort dingen. Het is echter moeilijker om de sfeer van je nieuwe badkamer te bepalen. Het uitzoeken van een badkamermeubel daarvoor een goed startpunt. Aan de hand van het badkamermeubel kun je de stijl van je badkamer bepalen en kun je de rest van het interieur van je badkamer plannen. Denk dan aan tegels voor de wand en de vloer, maar ook aan de verlichting.


Kies je materialen met zorg

Een badkamer is sowieso al een flinke investering. En deze wordt pas echt duur als je, na de verbouwing, toch niet helemaal tevreden bent met de materialen die je hebt gebruikt. Je komt toch minimaal twee keer per dag in je badkamer! Wil je een inloopdouche? Kijk dan goed naar alles wat er mogelijk is op het gebied van inloopdouches. Dit gaat niet alleen om de doucheset zelf, maar ook om de afwerking van de wanden en zelfs de plaatsing van het putje. Ook de keuze voor de vorm van het (hangende) toilet kan van belang zijn. Net als de hoogte.
Sta je 100% achter je keuzes en heb je niet het gevoel dat je compromissen hebt gesloten, dan zul je zeker jarenlang plezier hebben van je nieuwe badkamer!