Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een nieuwe fase, een nieuwe eethoek

Er zijn veel redenen te vinden om je oude eethoek gewoon maar te laten staan. “Deze voldoet prima”, “met een zeiltje erover zie je er niks van”, “de stoelen zitten nog zo fijn”, “de tafel komt nog bij tante X vandaan”, noem maar op. Maar soms moet je gewoon kiezen voor iets nieuws. Ook daar zijn veel redenen voor te vinden: je kinderen zijn de kinderstoel ontgroeid, je kinderen gaan het huis uit, je hebt een nieuw interieur en de eethoek past daar niet meer bij of je hebt gewoon zin in iets nieuws.

Het uitkiezen van een nieuwe eethoek valt nog niet mee. Deze moet natuurlijk voldoen aan jouw eisen en wensen qua uiterlijk, maar je moet er ook nog eens fijn aan kunnen zitten tafelen. Hoe vind je nu de perfecte eethoek voor in jouw huis?

Meet de ruimte goed op en bepaal je budget

Hoe jammer zou het zijn als jij verliefd wordt op een mooie eethoek en deze blijkt niet te passen? Het is dus uitermate belangrijk om de maten goed in de gaten te houden. Meten is weten, het klinkt als een cliché, maar het is écht belangrijk. Zorg dat je bij het meten ook voldoende ruimte rondom de tafel vrij houdt om de stoelen te kunnen verplaatsen.

Voor je echt gaat zoeken bepaal je je budget. Natuurlijk kun je hiervan afwijken als je de eethoek van je dromen tegenkomt, maar een globaal budget (voor een tafel én stoelen!) is wel handig om je achterhoofd te hebben.

Bepaal je smaak

Kijk online naar de diverse mooie eettafels en bepaal welke echt bij jouw interieur past. Ga je voor een stoere ronde eettafel of juist voor een wat meer elegante ovale tafel? Ga je voor donker hout of juist een lichtere kleur? En heb je al over de poten nagedacht? Moeten deze van metaal zijn of juist niet? Ook marmer, glas en een stenen blad behoren tot de mogelijkheden.

Denk na over zitplaatsen

Veel mensen kopen een nieuwe eethoek in twee delen: ze kopen eerst een nieuwe tafel en later pas een keer de stoelen. Toch is het bij het uitzoeken van de tafel al wel belangrijk om te bepalen welke stoelen je erbij zou willen, ook als je deze er niet direct bij bestelt. Heb je een voorkeur voor een eetbank of ga je voor luxe fauteuils met wieltjes?

Door hier al over na te denken bij het uitzoeken van de tafel, zorg je ervoor dat die luxe fauteuils of die eetbank ook daadwerkelijk zullen passen.

Bestel online of ga naar de winkel

Je kunt je nieuwe eethoek prima online bestellen. Je kunt er zeker van zijn dat deze met de grootste zorgvuldigheid zal worden bezorgd en zelfs wordt gemonteerd. Het kan natuurlijk zijn dat je liever naar de winkel gaat om even op de stoelen en aan te tafel te zitten die je hebt uitgekozen. Ook dat is, met inachtneming van de geldende maatregelen, geen enkel probleem. Kies je dan voor zelf afhalen of laten bezorgen? Dat is helemaal aan jou.