Een nieuwe keuken? Laat je inspireren door de volgende tips

Staat er een verbouwing op de planning waarbij je huidige keuken vervangen wordt? Het kan een leuk project zijn, omdat je de keuken helemaal naar eigen wensen inricht. Wat vind je belangrijk en waar let je op bij de bouw van de keuken? In deze blog vind je een aantal inspirerende tips.

Ruimte om heerlijk te koken

De sterren van de hemel koken, dat is wat je het liefst doet. Vooral het uitproberen van nieuwe recepten als tataki zalm, daar krijg je energie van. Extra belangrijk dus om een keuken in te richten die je alle ruimte geeft om lekker te koken. Een groot werkblad waar je tal van ingrediënten op kwijt kunt, een mooi fornuis met voldoende pitten en een grote oven waar je smakelijke ovengerechten met onder andere Turks gehakt in kunt bereiden. Het kan wat jou betreft niet groot genoeg, dus heb je de ruimte en het budget? Maak er dan ook optimaal gebruik van, zodat je straks in een mooie keuken staat waar je naar hartenlust in staat.

Voorzien van de nodige apparatuur

Niet alleen een groot fornuis en oven zijn onmisbaar in jouw nieuwe keuken. Ook andere apparaten wil je er terugzien. Heb je eenmaal een vaatwasser, dan wil je niet meer terug. En de koel-vriescombinatie moet groot genoeg zijn om verse maaltijden in te bewaren. Zelfs een wijnklimaatkast zal een mooie plek krijgen in je nieuwe keuken.

Nooit genoeg opbergruimte

Houd je van keuken en experimenteren, dan ben je gebaat bij voldoende opbergruimte. Dat geldt niet alleen voor fervente hobbykoks, de gemiddelde ouder kan opberging in huis goed gebruiken. Is de keuken groot genoeg, dan kun je die op een slimme manier indelen zodat je er tal van (keuken)spullen kwijt kunt. Zorg er met name voor dat je de ruimte zo indeelt dat je voldoende overzicht kunt bewaren.

Passend bij jouw stijl

De nieuwe keuken moet niet alleen praktisch en functioneel zijn. Als het even kan, wil je dat de keuken past bij jouw woonstijl. Houd je van donkere kleuren of juist van licht, van een moderne of klassieke uitstraling en van een druk of rustig design? Bepaal hoe de stijl van de keuken eruit moet zien en hoe die eventueel aansluit bij de rest van het interieur. Met de keuze voor het aanrechtblad, de frontjes en de keukentegels kun je alle kanten op, waardoor je tot een unieke keuken met een persoonlijke stijl komt.

Het hart van het huis

Is de keuken niet alleen het domein waar je heerlijke maaltijden klaarmaakt, maar ook de plek waar je met het hele gezin samenkomt? Als de ruimte het toelaat, kun je een mooie eethoek in de keuken plaatsen waar de dagelijkse ontbijten, lunches en avondmaaltijden aan plaatsvinden. Van de keuken maak je het hart van het huis waar je veel tijd met het gezin doorbrengt. Niet alleen om te eten, maar ook voor het maken van huiswerk of het spelen van spelletjes. Wat doen jullie samen als gezin aan de eettafel?