Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een nieuwe lente, een nieuw rolgordijn

Ben je na al dat binnen zitten ook een beetje uitgekeken op je interieur en zit je te verzinnen wat je eens zal aanpassen om het weer een beetje op te fleuren? Denk eens na over nieuwe raamdecoratie. Het lijkt misschien een kleine aanpassing, maar het kan heel veel doen voor je huis. Bovendien zijn er tegenwoordig ook slimme rolgordijnen op maat die je huis niet alleen een nieuwe look geven, maar ook je leven een stuk makkelijker maken. Ze zijn op afstand te bedienen vanaf iedere plek op de wereld en zelfs vanuit je luie stoel met je stem.

Zoals alles om ons heen wordt ook het interieur van ons huis steeds slimmer. Thuiskomen in een koud en donker huis hoeft al lang niet meer met slimme verlichting en een slimme  thermostaat die je op afstand kunt bedienen. En nu geldt dat dus ook voor je gordijnen. Dat is lekker op vakantie gaan. Thuis gaan gewoon iedere avond de rolgordijnen dicht en de lampen aan en uit. Iedere ochtend gaan de gordijnen weer open. Zo blijft je huis er bewoond uitzien en dat scheelt enorm voor de veiligheid. Ben je wel zelf thuis dan kom je ‘s ochtends beneden in een lichte kamer omdat je de gordijnen zo hebt ingesteld dat ze open gaan wanneer de zon opkomt. En ga je dan met een kop koffie of thee achter je laptop zitten of voor de televisie en schijnt de zon net vervelend op je scherm? Dan kun je met je stem de gordijnen opdracht geven om een eindje dicht te gaan. Wat een gemak!

Kiezen wat past bij jouw interieur

Nieuwe raamdecoratie kan een heleboel doen voor je huis. Je hele interieur krijgt een andere, modernere uitstraling met nieuwe rolgordijnen. Kies je voor transparant, voor lichtdoorlatend of voor verduisterend? De keuze is aan jou. Ook de kleur kun je helemaal naar je eigen smaak kiezen. Nieuwe, moderne kleuren die goed passen bij de trends van deze tijd en bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Het is slim om verschillende stalen aan te vragen zodat je het effect van de rolgordijnen echt in de ruimte waar ze komen te hangen kunt zien. Hou ze voor je ramen bij verschillende weersomstandigheden en op verschillende tijden van de dag.

Deze slimme techniek van elektrische rolgordijnen maakt je huis veiliger. Niet aleen blijft het er bewoond uitzien als je er niet bent. Ook komen deze gordijnen zonder koordje en mogen ze dus ook op kinderkamers gebruikt worden. Bovendien maak je je huis duurzamer omdat je automatisch optimaal gebruik maakt van de licht- (en warmte) inval in je huis en de gordijnen sluiten als het koud en donker wordt buiten. Op die manier bespaar je energie en dus ook geld. Vroeger was het voorjaar dé tijd voor de jaarlijkse grote schoonmaak en dat is nog altijd best een goed idee. Maar als je een beetje met je tijd meegaat, is investeren in slimme rolgordijnen of andere slimme woonoplossingen ook een goede manier om het voorjaar te vieren.