Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een nieuwe manier van financiering

In de loop der jaren is er veel veranderd in de manier van financieren. Daarbij is een zakelijke financiering anders dan een privé hypotheek voor je woning. Veel interessante vastgoedprojecten passen dan ook niet binnen het profiel van reguliere geldverstrekkers, zoals banken.

Financieren anno nu vraagt dus om anders te denken. Precies de reden waarom in 2013 een van de oprichters van Benkey zijn beleggingen en ontwikkelingen ging financieren met externe investeerders. Een manier die succesvol bleek. Tijd dus om het beschikbaar te stellen voor andere vastgoedbeleggers en vastgoedprofessionals.

Een alternatief voor banken en reguliere financiering

Bedacht en ontwikkeld dus voor en door vastgoedprofessionals. Dat is Benkey. Verbinders tussen enerzijds de private en institutionele investeerders en anderzijds de vastgoedprofessionals en ondernemers die hun zakelijke onroerend goed willen financieren. Met de hulp van geavanceerde technologie, vastgoed expertise en een uitgebreid netwerk van investeerders, zoeken en vinden zij de best mogelijke financiering. Zo wordt een win-win situaties gecreëerd. Kredietnemers kunnen hun vastgoedproject of belegging financieren wat ander niet of moeilijk lukt. En investeerders maken een goed en voorspelbaar rendement op hun vermogen. Zo wordt zakelijk vastgoed financieren weer voor meer vastgoed beleggers een optie.

Wil je zakelijk uitbreiden of commercieel vastgoed financieren, is het goed om te weten wat de verschillen in de diverse soorten financieringen zijn. In de soort financiering maakt het namelijk verschil of je een pand aankoopt voor eigen (zakelijk) gebruik, voor geheel of gedeeltelijke verhuur of dat je het pand wil doorverkopen.

Korte termijn financiering

Ondernemers hebben soms behoefte aan een korte termijnfinanciering om het gat tussen hun reguliere financieringen te overbruggen. Een overbruggingskrediet kan dan helpen om dat gat te overbruggen. Bij een overbruggingskrediet gaat het altijd om een korte termijnfinanciering met een gemiddelde looptijd van zes maanden tot drie jaar. Daarnaast dient de lening altijd gedekt te worden door een onderpand (vastgoed).

Een bridge loan wordt ook wel eens overbruggingshypotheek genoemd. Toch is een bridge loan anders dan een traditionele banklening. Dit heeft te maken met de snelle aanvraag, goedkeuring en geldverstrekking. Daarnaast is een bridge loan verschillend van de traditionele bankleningen omdat ze specifiek bedoeld zijn als kortetermijnoplossing voor een financieringsbehoefte.

Een pand voor eigen gebruik

Zoek je een pand als winkel of kantoor, dan is een bedrijfshypotheek een goede manier van financieren. Deze financiering, ook wel bedrijfshypotheek of zakelijke hypotheek genoemd, is bedoeld voor de financiering van vastgoed voor eigen gebruik. Het pand geheel of gedeeltelijk verhuren kan hierbij dus niet. De financiering is een goed alternatief op de huur van een pand waarbij de huur onder de kosten valt en de bedrijfshypotheek gezien wordt als belegging.

Een pand voor verhuur

Heb je een pand op het oog met als einddoel gehele of gedeeltelijke verhuur, dan is een verhuurhypotheek een optie. Deze vorm van financieren is bedoeld voor onroerend goed dat gekocht wordt als investering (dus zonder eigen gebruik als einddoel). In de meeste gevallen gaat het hierbij om een pand of object dat geheel of in delen verhuurd wordt. Het kan hierbij ook om woningen gaan. Een verhuurhypotheek is daarmee uitstekend geschikt voor privé beleggers, vastgoedprofessionals, vastgoedbeleggers en zelfs geschikt voor minder ervaren vastgoedbeleggers. Meestal wordt de financiering geregeld via reguliere geldverstrekkers waarbij wordt gezocht naar de beste rente. Ook het gebruik maken van een investeerdersnetwerk is hierbij een optie.