Een snelle make over voor jouw badkamer

Een plek waar we iedere dag te vinden zijn en ons graag opfrissen: de badkamer. Er is niets fijner dan elke ochtend blij worden van jouw prachtige badkamer. Is het al een tijdje geleden dat je iets aan de badkamer hebt veranderd? Dan is het tijd voor een make over! Moet je een kleine badkamer inrichten?Ook daar hebben we genoeg ideeën voor.

Grote schoonmaak

Voordat je kunt beginnen met inrichten en de nieuwe spulletjes een plekje geven, is een grote schoonmaak nodig. Haal de hele badkamer leeg en maak ‘m van onder tot boven helemaal schoon. Is het misschien ook nodig om de kit te vervangen? Dan is dit het juiste moment. Na een grote schoonmaak lijkt de badkamer weer als nieuw, maar dit is pas het begin van de make over!

Likje verf

Een likje verf op de muur doet wonderen. Een nieuwe kleur of een fris laagje wit; het maakt superveel verschil. Jouw badkamer is weer als nieuw! Tegenwoordig zie je veel neutrale kleuren terug in de badkamer. Bijvoorbeeld beige in combinatie met donkerroze. Als je een kleine badkamer hebt dan kun je beter kiezen voor lichte kleuren. Zo lijkt het meteen een stuk groter!

Raamdecoratie

Hangt er al jaren hetzelfde rolgordijn? Dan is het tijd voor nieuwe raamdecoratie! Een echte raamdecoratietrend in de badkamer zijn jaloezieën. Deze creëren een strakke en rustige look. Houten jaloezieën passen ook nog eens bij de natuurlijke kleuren van dit jaar. Als de jaloezieën dicht bij de douche komen te hangen, dan is het slim om te kiezen voor aluminium jaloezieën. Deze kunnen goed tegen vocht en zijn net zo mooi als jaloezieën van hout. Jaloezieën zijn ook nog eens supermakkelijk schoon te maken. Laat ze op maat maken en ze passen perfect in jouw nieuwe badkamer! Kijk voor nog meer inspiratie op het Instagramaccount van Veneta.com.

Vervang accessoires

Er is geen makkelijkere manier om jouw badkamer een nieuwe uitstraling te geven dan door accessoires te vervangen. Alleen een nieuwe badmat zorgt al voor een hele andere look. Kies een mooie mat die goed past bij de nieuwe kleuren. En houd ook hier rekening met de grootte van jouw badkamer; koop de badmat dus in een lichte kleur als de badkamer klein is. Daarnaast kun je accessoires vervangen zoals de tandenborstelbeker en het zeeppompje. Kleed de badkamer verder aan met mooie planten. Wel even van tevoren kijken of ze goed tegen een vochtige en warme lucht kunnen. Als laatste kun je ook nog de spiegel vervangen. Tegenwoordig is een ronde spiegel weer helemaal hip. Een ronde spiegel met een zwarte rand, supermooi en helemaal van deze tijd!