Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een strak gemaaid gazon met de accu grasmaaier

Het gras maaien is één van de tuinklussen die vrijwel wekelijks terugkomt. Zeker niet de meest geliefde klus, maar wel van groot belang. Gras groeit namelijk best snel, zeker in de zomer. En om goed te groeien heeft het gras licht nodig. Wordt het gras te lang, laat het minder licht door en krijgen jonge grassprieten geen kans zich te ontwikkelen. Door het gras te maaien krijgen dus ook fijnere en kleine grassproeten de kans zich te ontwikkelen en zo krijg je een mooie dikke grasmat, waarbij onkruid minder kans krijgt.

Maak het jezelf gemakkelijk

Zeker een groot gazon nodigt niet echt uit voor een maaibeurt. Wanneer je niet beschikt over het juiste gereedschap kun je uren bezig zijn met je grasmat. Er zijn dan ook verschillende grasmaaiers te koop. Voor een klein gazon, kan een kooimaaier of handgrasmaaier uitstekend. Deze grasmaaier is niet voorzien van motor, maar wordt aangedreven door zijn wielen. Je hoeft deze maaier alleen te duwen en hij begint automatisch te maaien. Het grote voordeel van deze maaiers, is de grootte. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn uitstekend geschikt voor een klein gazon. Een ander soort grasmaaier is de benzine maaier. Deze is snoerloos, maar kost vaak wel wat meer energie, omdat deze zwaar maait. Elektrisch maaien is minder inspannend. De elektrisch aangedreven grasmaaier gaat snel en licht over het gras en binnen korte tijd ligt je grasmat er weer netjes bij. De verlengsnoer zorgt wel voor minder bewegingsvrijheid en er dient altijd een stopcontact in de buurt te zijn. De nadelen van deze verschillende typen grasmaaiers, heeft de accu grasmaaier niet. Deze werkt op een accu, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is de accu grasmaaier licht en goed wendbaar. Binnen korte tijd heb je jouw gazon gemaaid en dat zonder het lawaai van de benzine grasmaaier.

Een accu grasmaaier kopen

Er zijn verschillende accu grasmaaiers verkrijgbaar. Je kunt de accu grasmaaier kopen in een bouwmarkt, bij een tuincentrum, maar ook online zijn er verschillende maaiers te koop. Je vindt de grasmaaiers in verschillende uitvoeringen. Kijk bij de aanschaf dan ook naar de maaibreedte, maaihoogte, het aantal liter opvangbak en de accu capaciteiten. Een bijkomend voordeel van accu tuingereedschap is dat wanneer je meerdere gereedschappen van hetzelfde merk en type koopt, je de accu’s kunt uitwisselen. Is de accu van je grasmaaier leeg? Dan pak je de accu van je bladblazer en kun je eenvoudig verder werken. Tuinieren was nog nooit zo makkelijk en leuk! Bekijk ook eens onze handige tuinhandleidingen: