Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Een verfspuit; wat is het en wat kan je ermee?

Een verfspuit aanschaffen doe je natuurlijkniet zo maar. Je bent vast van plan om je interieur een ander kleurtje te geven. Het is slim om geen rollers en kwasten te gebruiken, maar een mooie verfspuit. Het is sneller, handiger en daarnaast ook nog eens goedkoper. Steeds meer professionale bedrijven stappen over om een verfspuit te gebruiken. Het komt simpelweg, omdat de techniek voor verfspuiten sterk is verbeterd. Daarnaast zijn de kosten ook een stuk lager en gaat het veel sneller. Voor een professionele schilder betekent het meer meters in minder tijd. Hier liggen dus duidelijk kansen! 

Iedere kleur op iedere ondergrond

Het is natuurlijk geweldig om te zien dat het nu mogelijk is om iedere kleur op iedere ondergrond te spuiten. Het is mooi om de verschillende kleuren uit te proberen. Het is zelfs slim om dit te doen. Vaak droogt een verf net iets anders op, op een muur. Het ziet er dan wat minder mooi uit. We weten zeker, dat het daarom handig is om een testvlak te maken. Ook als je nog niet eerder met de verspuit hebt gewerkt is dit slim. Kies een stuk muur welke niet direct zichtbaar is. Misschien komt er straks een kast voor te staan? Dan is het goed om hier te starten. Een misser kun je jezelf hier nog vergeten. 

Snel leren en meters maken

Met een spuitmachine is het mogelijk om snel veel meters te maken. Het is belangrijk om mooie banen te maken van beneden naar boven of van links naar rechts. Wijk hier niet van af. Het zal er dan niet meer zo mooi uitzien. Je ziet zelf al snel of je iets sneller moet bewegen of wat meer verf moet gebruiken. 

De juiste verf gebruiken 

Het is belangrijk om de juiste verf te gebruiken. Voor het spuiten van verf moet de verf net iets dunner zijn. Het verneveld dan wat mooier en komt mooier en egaler op de muur. De dekking op de muur is belangrijk. Het is belangrijk om in één keer de juiste dekking te krijgen. Hierna kun je er volop van genieten. 

Afplakken Voordat je trouwens veel meters gaat maken en een testvlak gaat proberen is het belangrijk om alles goed af te plakken. Plak alles netjes af wat je niet onder de verf wilt laten komen. Het is zowiezo belangrijk als je gaat schilderen. De kozijnen, het plafond en de deuren moet je goed afplakken. Doordat de verf lichtelijk nevelt kunnen er overal verfdruppels terechtkomen. Controleer het naderhand goed en verwijder op tijd de overtollige verf. Naast het afplakken is het ook goed om op de vloer een doek te leggen. Ook dit kun je met een plastic afdekken. Het is eenvoudig om dit goed te doen. Bij eigenlijk iedere doe het zelf zaak is het allemaal te verkrijgen. Koop ook voldoende schoonmaakmiddelen om de verfspuit goed schoon te maken. Het enige wat je niet hoeft te halen zijn kwasten en rollers of mengbakjes. Het is voor veel mensen een ware verlichting, dat dit niet nodig is.