Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

vloer

Een vloer kiezen die bij jouw woonstijl past

Houd je van een modern interieur? Of ga jij toch liever voor vintage? Als je binnenkort gaat verhuizen of gewoon op zoek bent naar een nieuwe vloer wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Van laminaat tot PVC: tegenwoordig is alles mogelijk. Maar hoe kies je nu de juiste vloer die bij jouw woonstijl past? Om je op weg te helpen, zetten we drie handige tips voor het kiezen van een vloer op een rij. 

Wat is jouw woonstijl?

Voordat je naar de bouwmarkt gaat, is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe ziet jouw woonstijl eruit? Wat voor soort vloer zoek ik? Als je duidelijk weet wat de stijl van jouw interieur is, kan de zoektocht gaan beginnen. Als je dit niet zo goed weet, raden we je aan om dit van tevoren uit te zoeken. Hiervoor hoef je geen gekke testen te maken, maar je kunt gewoon eens rondkijken in het interieur. Zie je hier eigenlijk alleen maar strakke objecten staan? Dan is de kans groot dat jij een moderne woonstijl hebt. Het kan ook voorkomen dat je meerdere woonstijlen leuk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mix van vintage en modern. Als je weet dat je meerdere stijlen in je woning wilt toepassen, kun je hier rekening mee houden bij het kiezen van een vloer. 

Het materiaal kiezen

Als je voor jezelf helder hebt wat jouw woonstijl is, gaan we naar de volgende stap: het materiaal kiezen. Dit lijkt misschien erg makkelijk, maar tegenwoordig zijn er onwijs veel soorten materialen waar je uit kunt kiezen. We hebben de populairste soorten voor je op een rij gezet.

  • Laminaat

Wil je graag een vloer met een houtlook? Laminaat is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden en ook nog eens onderhoudsarm. Een houten vloer moet je vaak laten behandelen, maar bij laminaat is dit niet nodig. Daarnaast is het materiaal in allerlei kleuren te verkrijgen.

  • PVC

PVC-vloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden en we snappen eigenlijk wel waarom. PVC is namelijk onderhoudsarm, slijtvast, warmte isolerend en ook nog eens geluidsarm. Het materiaal kent enorm veel voordelen en is tegenwoordig verkrijgbaar in alle mogelijke dessins. 

  • Gietvloer

Als je een modern interieur hebt, is een gietvloer dé vloer voor jou. Het geeft je woning niet alleen een stoere en robuuste look, maar de vloer is ook nog eens erg geschikt voor vloerverwarming. Kijk op gietvloer.net voor meer informatie.

Voor welke kleur ga ik? 

Naast het materiaal is de kleur een belangrijk aspect bij het kiezen van een vloer. De kleur heeft namelijk een grote impact op de sfeer in het huis. Heb je een kleine woning? Dan kun je de ruimte groter laten ogen met een lichte vloer. Deze maakt de kamer natuurlijk niet echt groter, maar zorgt wel voor een meer ruimtelijke beleving. Ben je gezegend met een grote ruimte? Dan kun je de kamer wat knusser maken met een donkere vloer. Denk hierbij aan laminaat in een donkerbruine kleur of een gietvloer. Wist je dat je de kleur van een gietvloer helemaal zelf kunt samenstellen? Of je nu een lichte of een donkere vloer wilt, de kleur kun je helemaal zelf maken. Het is zelfs mogelijk om een patroon in de vloer te laten maken. Houd er wel rekening mee dat de gietvloer prijzen iets hoger zijn dan een laminaat of PVC-vloer.