Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Energiebesparing in de woonkamer: 7 tips!

Met eenvoudige stappen kun je in elke ruimte van je woning energie besparen. Zo ook in de woonkamer. En dat is in een tijd van hoge energierekeningen uiteraard meer dan welkom. Zeven tips waar de energierekening ongetwijfeld lager van wordt.

1. Ga helemaal over op led

Gloeilampen zijn al een tijdje in de ban, nu is het tijd om helemaal over te gaan op led. Het voordeel van deze verlichtingsbron is dat je er veel variatie in hebt. Niet alleen vervanging voor de gloeilamp, maar je kunt bijvoorbeeld ook een decoratieve LED-strip kopen.

2. Een blik op de thermostaat

Met een dekentje op de bank is best comfortabel, dus zet de verwarming een graadje lager. Vooral de laatste uren voordat je van plan bent te gaan slapen is het zonde als de verwarming blijft draaien.

3. Ga de apparaten langs

Wist je dat je een speciale meter hebt waarmee je kunt meten hoeveel stroom bepaalde apparaten verbruiken? Het is geen overbodige luxe om al je apparaten te testen en te kijken welke je beter kunt vervangen voor een zuiniger exemplaar.

4. Vermijd tocht!

Als iets vervelend is als je op de bank zit, is het als de wind om je oren raast. Het lijkt onzin, maar sommige huizen zijn zo slecht geïsoleerd, dat het overal tocht. Een speciale tochtstrip zorgt ervoor dat je er warmer bij zit.

5. Stand-by? Kan uit!

Staat de tv uit? Zorg dan dat hij helemaal uitstaat. Elk apparaat dat je op stand-by laat staan, verbruikt toch een beetje stroom. Zonde, want dat is echt verspilling. Bovendien is een apparaat brandveiliger als de stroom er helemaal af is.

6. Sluit de deur

Cocoonen is helemaal in, als je in de woonkamer zit, sluit dan alle deuren zodat je alleen die ene ruimte hoeft te verwarmen. Heb je geen deur? Kijk dan of je ergens een gordijn op kunt hangen. Alle beetjes helpen!

7. Radiatorfolie

Vooral als je muren slecht geïsoleerd zijn, verlies je warmte door de buitenmuren. Als je de radiator aan de achterkant voorziet van een laagje speciale folie, blijft de warmte gewoon binnen. Bespaar je niet alleen op energiekosten, maar heb je het ook comfortabeler.