Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

huis verkopen

Enkele tips om je huis te verkopen

Een huis verkopen is voor de meeste mensen een grote stap, zowel financieel als emotioneel. Het is dan ook logisch dat je op zowel financieel gebied als de voorwaarden alleen het beste voor je huis wil. Je wil natuurlijk voorkomen dat je minder geld vangt voor je huis dan dat je in de eerste instantie had verwacht. In deze blog geven we jou een aantal tips om je huis binnen no-time te verkopen! 

Ruim je huis netjes op

Dit geldt zowel voor het maken van foto’s als bij bezichtigingen. Een opgeruimd huis zal zichzelf sneller verkopen. Een tip is dus om alvorens het schieten van foto’s je huis netjes op te ruimen. Ook wanneer mensen langs komen die geïnteresseerd zijn in het kopen van je woning is het handig om het huis netjes aan kant te hebben. Sla overbodige spullen tijdelijk ergens anders op, het weglaten van spullen zorgt namelijk voor rust en ruimte. Maar denk ook aan de kleine dingen zoals een lege prullenbak en wasmand. 

Marketing is belangrijk

Deze tip sluit eigenlijk aan op de vorige. Naast het netjes opruimen van de woning is het belangrijk deze goed te vermarkten. Heb je verouderde ruimtes? Laat deze afbeeldingen dan door een professionele makelaar bewerken zodat de koper ook een beeld heeft bij hoe de woning zou kunnen worden na verbouwingen. Het is ook belangrijk om de juiste kanalen te kiezen om je woning op te plaatsen, denk aan YouTube, Facebook, Instagram enz. Hoe meer mensen jouw woning zien, hoe groter de kans dat hij verkocht zal worden. 

Ga voor een gecertificeerde NVM-makelaar

Sinds enkele jaren is de term ‘makelaar’ niet meer beschermd; iedereen mag zichzelf een makelaar noemen ongeacht benodigde diploma’s en kennis. Kies daarom altijd voor een NVM-makelaar, zodat je alsnog zeker weet dat je met een kundige makelaar te maken hebt. De NVM is een kortgezegd een kwaliteitskeurmerk voor de makelaars van Nederland. Tot zover enkele tips voor de verkoop van je woning. Meer weten over het verkopen van je huis? Raadpleeg de (NVM-gecertificeerde) makelaars van Thoma Post, zij helpen je graag verder met alle vragen en mogelijkheden in het verkopen van jouw huis!