Facebook verwijderen

Wil jij om wat voor reden dan ook jouw Facebook account verwijderen? In ons artikel lees je in 5 eenvoudige stappen hoe je dit doet. Mocht je het verwijderen van je Facebook account toch iets te rigoureus vinden, dan leggen we je ook uit hoe je je account tijdelijk op pauze zet. 

Facebook account verwijderen

Het verwijderen van je Facebook account doe je door:

  1. In te loggen op Facebook met het account dat je wilt verwijderen.
  2. Ga vervolgens naar deze pagina. Dit is dé pagina waarop je jouw account kunt verwijderen. 
  3. Op de pagina krijg je nog een melding van Facebook of je het zeker weet. Lees het verhaal rustig door en als je het echt zeker weet dan klik je op ‘Mijn account verwijderen’.
  4. Nadat je hebt geklikt krijg je een scherm te zien. In dit scherm wordt er gevraagd om een captcha-code in te vullen. Dit is een soort bevestigingscode dat je een mens bent en geen robot. Dit wordt vaak gedaan om spam tegen te gaan. Daarnaast moet je je wachtwoord invullen. 
  5. Als alles correct is ingevuld dan wordt je Facebook account verwijderd. Heb je je daarna toch nog bedacht? Log dan binnen veertien dagen weer in! Dan wordt je account namelijk weer hersteld. Wil je dat het account echt verwijderd wordt? Zorg dan dat je binnen de eerste veertien dagen niet inlogd! 

Waarom zou ik mijn Facebook account verwijderen?

Facebook is de afgelopen tijd verwikkeld geraakt in vele schandalen rondom privacy. Wil je geen van jouw gegevens meer delen met Facebook? Dan is de enige optie het verwijderen van je account. 

Wil je je Facebook account niet verwijderen maar een pauze inlassen? 

Ook hier biedt Facebook de mogelijkheid toe. Aan de hand van de onderstaande 4 stappen pauzeer jij jouw Facebook account. 

  1. Log in op je Facebook account. Rechtsboven in zie je een driehoekje, klik hierop. Navigeer vervolgens naar instellingen. 
  2. Als je in het instellingenscherm bent, ga dan naar het linkermenu. Hier zie je ‘beveiligen’. Klik hierop. Er verschijnt een scherm en helemaal onderaan dat scherm zie je de optie ‘Je account deactiveren’. Klik hierop.
  3. Vervolgens wordt er een scherm getoond waarin gevraagd wordt of je het zeker weet. Neem alle informatie rustig door. Je kunt bij Facebook redenen aangeven waarom je je account wilt pauzeren. Mocht je een reden willen geven, klik dan een reden aan. Klik vervolgens op bevestigen om je account te pauzeren.
  4. Wil je geen reden opgeven? Dat kan ook, klik dan direct op bevestigen.

Belangrijk om te weten: 

Wanneer je jouw Facebook-account pauzeert zullen jouw gegevens op de servers van Facebook blijven staan. Wil je dit niet? Dan zul je jouw Facebook account moeten verwijderen. 

Liever kijken hoe je jouw Facebook account moet verwijderen?

Bekijk dan de onderstaande video.