FAQ harmonicadoek

Antwoord op de meest gestelde vragen over harmonicadoek

ZONZ Sunsails is een toonaangevend leverancier van hoogwaardige schaduwdoeken. In onze collectie vind je zowel de meest voorkomende standaardmaten schaduwdoek als maatwerk schaduwdoeken in allerlei vormen en kleuren. Zowel in een lucht- en waterdoorlatende, als in een waterdichte kwaliteit. Op deze pagina geven we antwoord op vragen die we bij ZONZ Sunsails regelmatig gesteld krijgen over harmonicadoek.

Wat is harmonicadoek eigenlijk precies?

Harmonicadoek is een type schaduwdoek die wordt opgehangen als overkapping. Harmonicadoek is gemaakt van een speciaal uv-werende en/of vochtwerende stof die geschikt is voor buiten. Het doek wordt horizontaal opgehangen. Typerend zijn de lamellen die in de stof verwerkt zijn waardoor het doek als een harmonica over 2 of meerdere staalkabels in- en uit te vouwen is. Het doek kan naar wens volledig worden gesloten voor schaduw of als bescherming tegen een regenbuitje, maar ook helemaal of gedeeltelijk worden geopend.

Zijn er andere namen voor harmonicadoek?

Lamellendoek, lamellen-harmonicadoek, wavesail en uitschuifbaar schaduwdoek zijn allemaal andere namen voor harmonicadoek.

Waarvoor wordt harmonicadoek gebruikt?

Harmonicadoek is een type schaduwdoek dat geschikt is als horizontale overkapping van stof. Harmonicadoek is zeer geschikt voor de pergola, als veranda harmonicadoek, maar kan ook als overkapping tussen bijvoorbeeld twee muren dienen. Bekijk voor alle ideeën de ZONZ harmonicadoek inspiratie pagina.

Welke soorten harmonicadoek zijn er bij ZONZ Sunsails?

Er zijn verschillende soorten indelingen te maken. Allereerst is er de keus tussen harmonicadoek in een standaardmaat en maatwerk harmonicadoek. Daarnaast kun je kiezen voor lucht- en waterdoorlatend doek of een waterdichte kwaliteit. Bekijk alle mogelijkheden op onze pagina: lamellen harmonicadoeken.

Is harmonicadoek windbestendig?

Alle typen schaduwdoek uit het ZONZ Sunsails assortiment, waaronder harmonicadoek, zijn scheurvast en windbestendig tot windkracht 5.

Kan ik harmonicadoek het hele jaar buiten laten hangen?

Alle schaduwdoeken uit het ZONZ Sunsails assortiment, waaronder harmonicadoek, zijn behandeld met een vuil- en schimmelwerend product. Je kunt uw harmonicadoek hierdoor van maart tot september buiten laten hangen. In de herfst en winter haal je voor een langere levensduur van uw lamel-schaduwdoek het doek los en bewaart deze op een droge plaats.

Hoe kies ik de juiste maat harmonicadoek?

Op onze pagina keuzehulp voor harmonicadoek wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je de juiste maat voor jouw harmonicadoek kiest.

Kan ik lamellen harmonicadoek combineren met ander schaduwdoek?

Lamellen harmonicadoek wordt veel gebruikt als overkapping van een pergola. Wanneer je ook graag windbeschutting of zichtbeschutting aan de zijkant van de pergola wilt, kun je harmonicadoek combineren met een oprolbaar wind- en privacyscherm. De schermen zijn eenvoudig zelf te monteren aan de staanders van de pergola. Omdat het doek zichzelf oprolt in een beschermende cassette, kun je een wind- en privacyscherm het hele jaar buiten laten hangen.

Kan ik de stofkwaliteit zien voor ik wat koop?

Jazeker! Wanneer je de stof eerst wilt voelen en zien of niet weet welke kleur harmonicadoek je wilt kiezen, kun je bij ZONZ Sunsails gratis doeksamples aanvragen.

Welke merken harmonicadoek verkoopt ZONZ Sunsails?

ZONZ sunsails is dealer van de hoogwaardige merken Nestling en Sunfighters. Daarnaast hebben we een eigen atelier waar maatwerk harmonicadoeken en maatwerk schaduwdoeken gemaakt worden.

Welke garantie geeft ZONZ Sunsails op harmonicadoeken?

Wij bieden 1 jaar fabrieksgarantie op onze producten, en maar liefst 5 jaar garantie op uv-degradatie op de standaard producten. Dit houdt in dat het doek ook na 5 jaar nog dezelfde bescherming geeft tegen uv-straling. Op het maatwerk bieden we een garantie van 2- 5 jaar, afhankelijk van de doeksoort. Garanties zijn alleen van toepassing bij normaal gebruik. Wat dit inhoud en welke garantiebepalingen er nog meer gelden, lees je op onze garantie-pagina.