Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ga je binnenkort op vakantie? Laat je huis dan goed achter

Op vakantie gaan is heerlijk, maar het achterlaten van je huis kan soms wat stress opleveren. Je wilt natuurlijk niet dat er tijdens je afwezigheid onverwachte problemen ontstaan, zoals inbraken, waterschade of wat kleinere uitdagingen, zoals doodgaan van de planten waar je al jaren zo ontzettend voorzichtig mee bent. Daarom is het belangrijk om je huis goed achter te laten. Speciaal daarom hebben we in dit artikel een aantal handige tips voor je. Dus ga jij binnenkort heerlijk onbezorgd genieten van een zon, zee en strandvakantie in het prachtige italiaanse Bari? Dan zijn deze tips zeker handig om in je op te nemen.

Zet onnodige apparaten uit

Wist je dat apparaten die standby staan nog steeds energie verbruiken? Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar kan ook gevaarlijk zijn. Door onnodige stekkers uit het stopcontact te halen, voorkom je dat er kortsluiting ontstaat. Zet ook je boiler uit als je langere tijd weg bent. Zo bespaar je niet alleen energie, maar voorkom je ook dat er onnodig water wordt verbruikt. Vooral apparaten zoals je televisie, maar ook koffiezetapparaat kunnen prima uit. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je de kans op brand drastisch verlaagd, maar je draagt er ook nog eens je steentje mee bij aan een beter en schoner milieu. Veel mensen zijn zich namelijk vaak niet bewust van het feit dat ook een apparaat dat op stand-by staat, gewoon stroom verbruikt. Hoe blijft het lampje van je televisie of ontvanger anders branden?

Informeer de buren

Ga je naar de mooiste stranden Italië om daar even heerlijk tot rust te komen? Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je je zorgen moet maken over het thuisfront. Door je buren even in te lichten, kun je ze vragen om even een extra oogje in het zeil te houden, maar kun je ze ook vragen of ze je otto even aan straat willen zetten in de week dat jij er niet bent. Heb je regelmatig contact met je buren, dan kun je ze ook vragen of ze de planten water willen geven en ook de post willen weghalen. Zo voorkom je dat mensen weten dat je weg bent.

Doe alles goed dicht en ook op slot

Het lijkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet om alle ramen en deuren goed af te sluiten voordat je vertrekt. Controleer ook of de sloten goed werken en vervang ze indien nodig. Zorg er ook voor dat eventuele rolluiken of screens naar beneden zijn om het inbrekers moeilijker te maken. Wat we vaak zien, is dat mensen een klein raampje iets open laten stan, zodat er frisse lucht naar binnen kan en ze hun huis lekker willen laten ruiken. Niet verstandig! Wist je namelijk dat een inbreker aan een kier van slechts een paar centimeter voldoende heeft om de deur of een kozijn volledig te ontwrichten?

Tot slot

Door bovenstaande tips op te volgen, kun je met een gerust hart op vakantie en je huis veilig achterlaten. Vergeet niet om ook andere belangrijke zaken te regelen, zoals het uitzetten van de verwarming. Met een goede voorbereiding en een beetje hulp van anderen, kun je volop genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over je huis.