Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gebruik deze trends in je woning!

Er komen constant nieuwe trends bij in de wereld. Dat is het geval in bijvoorbeeld de mode en de technologie. Zo werd 3d printen in het verleden nog een trend genoemd, al wordt dit inmiddels toch wel gezien als een blijvende technologie. Trends zijn er natuurlijk in de woonwereld ook genoeg. Deze veranderen uiteraard steeds, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. In dit artikel introduceren we een paar trends die je op het moment zeker kunt gebruiken in je huis. Zo kun je mooi wat inspiratie op doen.

Natuurlijke kleuren en materialen

Op het moment is een natuurlijke look and feel helemaal in de mode. Je kunt meedoen aan deze trend door materialen die afkomstig zijn uit de natuur je woning in te halen. Hierbij kun je onder meer denken aan hout, maar ook aan hennep en bamboe. Dit zijn dus eigenlijk stoffen die niet synthetisch aandoen. Daarnaast zijn natuurlijke kleuren ook zeker populair in 2020. Dé kleur van 2020 is volgens verfproducent ijsblauw, dit werd gekozen door een aantal Instagram influencers. Behr, een andere producent van verf, riep juist ‘Back to Nature’ uit als de kleur van het jaar. Dit is een warme groene kleur met een zachtgele gloed. 

Niet te standaard

Ook blijkt dat je op het moment niet te standaard moet denken, wees juist origineel. Zo hoeven contrasten in de kleurenpalet van je woning echt niet fout te zijn. Je kunt de natuurlijke kleuren bijvoorbeeld heel goed combineren met een kleur die helemaal in het oog springt, zoals okergeel. Naast opvallende kleuren kun je dit ook doen met gekke objecten. Als je overal relatief gewone items hebt met een natuurlijke uitstraling dan kan een gek voorwerp hier een prachtig contrast in geven. Zo’n gek artikel kun je bovendien zelf ontwerpen, waarna je het laat 3d printen Den Haag door een gespecialiseerd bedrijf. 

Slim interieur

Daarnaast is het tegenwoordig ook trendy om gebruik te maken van slimme snufjes. Deze technologische gadgets kunnen ons helpen om ons leven zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hierbij kun je onder meer denken aan een slimme thermostaat. Ook zonnepanelen kunnen hierbij helpen, waardoor je ook nog eens duurzaam bezig bent. Daarnaast kun je bij het slimme interieur ook kiezen voor Quooker of de LED lampen die automatisch aan en uit gaan. Dit is bovendien goed voor je energierekening. Dit zijn dus handige items waar je hoe dan ook gebruik van kunt maken.

Multifunctioneel

Doordat het in de Nederlandse steden steeds drukker wordt hebben mensen vaak minder woonruimte. Je moet de kamers dan dus slim inrichten. Hierbij kun je onder meer denken aan het ophangen van je fiets aan de wand, wat al ruimte bespaart. Daarnaast is het ook zeker verstandig om de ruimte zo in te richten dat het multifunctioneel is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bed aan te schaffen waarbij de onderkant gebruikt kan worden als opslag. Daarnaast kun je dit tevens doen met een salontafel. De kast kun je bijvoorbeeld ook inzetten als bureau. 

Duurzaam

De afgelopen jaren kozen steeds meer mensen ervoor om minder vlees te gaan eten. Dit toont al aan dat we bewust om gaan met wat we consumeren, wat nu ook zeker te zien is aan de trends in de inrichting van een huis. Groen en duurzaamheid is op het moment namelijk heel belangrijk in interieurs. Dit kun je onder meer doen door energiezuinige lampen te gebruiken, maar ook zonnepanelen helpen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te gaan maken van tweedehands meubels of gerecycled materiaal.