Geef je huis een goedkope make-over met deze vier tips

Elke seizoen zijn er weer nieuwe woontrends. Het liefst ga je daar in mee, maar dat kost veel geld. Toch hoeft je inrichting niet duur te zijn. Met deze tips geef je je huis een totaal andere look. 

1. Check marktplaats of ga naar de kringloopwinkel 

Op Marktplaats kan je van alles vinden. Een anti diefstal rugzak, een wasmachine, maar ook prachtige meubels die nog nooit gebruikt zijn. Eveneens vind je er dingen die je nu niet meer in de winkel kan vinden en juist wel heel erg hip zijn. Wie weet kom je een mooie vintage stoel tegen die weinig geld kost. Heb je een kringloopwinkel in de buurt? Ga daar eens kijken. Uiteraard kom je spullen tegen die je absoluut niet aanstaan, maar soms heb je geluk en kom je iets tegen wat goed past in je interieur.  

2. Zelf aan de slag 

Je moet niet denken dat je heel erg creatief moet zijn om zelf iets te kunnen maken. Er zijn heel veel ideeën op internet te vinden die je gemakkelijk zelf uit kan voeren. Heb je bijvoorbeeld een hele donkere kast in de woonkamer en ben je daar op uitgekeken? Schuur hem dan gewoon. Je kast wordt helemaal licht, je hebt totaal iets anders en je hoeft de kast dus helemaal niet weg te doen.  

3. Verander je muren

Door een nieuwe kleur verf op je muren krijg je een hele andere sfeer. Verf is niet duur. En datzelfde geldt voor posters, schilderijen, wandobjecten en muurstickers. Een nieuwe eyecatcher in je woonkamer doet wonderen. Denk eens aan een fotomuur. Je ziet het steeds vaker. Het leuke is dat je een fotomuur om de zoveel tijd kan veranderen. Check je zolder eens. Misschien heb je nog hele mooie foto’s te liggen. Een fotomuur geeft een hele persoonlijke sfeer aan je woonkamer. 

4. Verplaats items  

Zet je stoelen of bank eens aan de andere kant van de kamer en het ziet er meteen anders uit. Ruim meteen goed op en berg overbodige spullen in je woonkamer, zoals een waterdichte rugzak of leren rugzak op in de gang. Verplaats niet alleen meubels, maar ook kussens en dekens. Heb je bijvoorbeeld sierkussens op je slaapkamer? Zet deze dan eens neer in je woonkamer. Kijk gewoon eens kritisch naar al je items en stijl ze op een nieuwe manier.