Geef jouw tuin een make over voor zomer 2022

Het fijne aan je tuin is dat je altijd een lekkere plek buiten hebt wanneer je van het lekkere weer wilt genieten, maar geen zin hebt om onder de mensen te komen. Heb je al een fijne tuin, maar is die al jaren hetzelfde of kan je nu niet echt genieten van je tuin, dan heeft je tuin een make-over nodig! Ben je benieuwd wat je allemaal zou kunnen doen met je tuin? Lees dan verder

Planten & bloemen

In veel tuinen staan overal bloemen, planten en soms ook gras. Wanneer dit niet goed onderhouden is kan dit ervoor zorgen dat de tuin er nogal chaotisch uitziet. Dit kan er weer voor zorgen dat je niet goed kan rusten in je tuin. Om deze reden is het goed om te bedenken wat je met je tuin zou willen. Om rust in de tuin te creëren is het goed om de tuin in de delen in categorieën. Een stuk voor bloemen en planten en een stukje gras waar je lekker kan liggen of waar de kinderen kunnen spelen. Tot slot kan het leuk zijn om bramen, frambozen, aardbeien of andere planten in een moestuin te planten.

Terras

Het is natuurlijk prachtig als je tuin vol staat met mooie bloemen en planten. Het is echter ook fijn als je een prettig terras hebt waar je op kan zitten. Het handigst is om dit terras op de plek in de tuin te doen waar het langst de zon is, zo kan je er extra lang van genieten! Daarnaast is het ook fijn om een paadje naar het terras te maken vanaf het huis zodat je niet door het gras of de planten heen hoeft te lopen. Je kan het terras in veel verschillende soorten materiaal maken, bijvoorbeeld steen of douglas hout. Voor ieder wat wils!

Privacy

Wanneer je je tuin een prachtige make over hebt gegeven, helemaal naar jouw wensen is het tijd om te genieten! Het is natuurlijk fijn om lekker rustig in zwemkleding te kunnen zonnen, zonder dat je het gevoel hebt dat de buren steeds mee kunnen gluren. Om dit te voorkomen en het gevoel te hebben dat je in je eigen plekje zit, is het verstandig om goede omheining te plaatsen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een houten schutting of heidematten.

Tip: doe vooral wat jij zelf mooi vind, het is tenslotte jouw tuin!