Gezonder drinkwater in huis met een waterfilter

Ieder mens spendeert gemiddeld meer dan de helft van zijn tijd van zijn hele leven thuis, wat de afgelopen tijd wegens de pandemie alleen maar meer is geworden. Alles in en rondom het wonen bepaalt als het ware voor een groot deel het welzijn van jouw leven. Drinkwater is hier een belangrijk onderdeel van aangezien het lichaam dit nodig heeft om gereinigd en gezond te blijven. Ons kraanwater staat al heel lang bekend als zeer goed. Toch blijkt dat de kwaliteit van ons drinkwater moeilijk te handhaven valt. Vergeet niet dat ons land één van de meest vervuilde landen van Europa is wat onder andere komt door de rivieren die vanuit Europa uitmonden in Nederland. Voor het verhogen van het wooncomfort en je eigen gezondheid zijn hiervoor waterfilters uitgevonden die toegepast kunnen worden in huis. Lees meer over de middelen die de gezondheid van het drinkwater in huis kunnen bevorderen onderstaand.

Hoe is het gesteld met ons drinkwater?

Het drinkwater in Nederland staat bekend als topkwaliteit die als beste uit de bus komt in geheel Europa. Maar door de jarenlange milieuvervuiling is het grondwater ernstig verontreinigd tot op het punt dat het erg moeilijk wordt voor waterzuiveringsbedrijven om met de bestaande installaties het water nog goed te kunnen zuiveren. Hierdoor kan leidingwater restanten van herbiciden, pesticiden, geneesmiddelen, olie, benzine, chemicaliën en hormonen bevatten. Ook veroorzaakt de manier van aanlevering een beschadiging aan de structuur van het water. Hierdoor is het water niet langer in een optimale gezonde conditie.  Hiernaast bevat kraanwater kalk wat allerlei praktische ongemakken veroorzaakt aan bijvoorbeeld apparaat in huis wat de levensduur van deze machines negatief beïnvloedt.

Drink water en filter het, als dat nodig is

In huis kan er op vele manieren water geconsumeerd worden waar mogelijke gezondheidsrisico’s aan vast kunnen kleven.

Gezond water uit de koelkast;

Mocht je een koelkast in huis hebben, zoals een Amerikaanse koelkast, dan is het belangrijk om 2 keer per jaar het waterfilter van de koelkast te vervangen. Op die manier zorg je ervoor dat de concentratie chloor en bacteriën zo laag mogelijk is in het drinkwater. Dit is niet alleen beter voor je eigen gezondheid, maar het zorgt ook voor een beter onderhouden koelkast.

Water voor onderweg;

Indien je voor bijvoorbeeld je werk of tijdens reizen veel onderweg bent, is het mogelijk om water te filteren. Zo zijn er waterfilters voor op de boot en in de caravan. Deze filters zorgen ervoor dat je onderweg altijd schoon water kunt drinken. Een waterkan met filter is gemakkelijk voor dagelijks gebruik en zorgt ervoor dat drinkwater gefilterd wordt.

 

 

 


Gezond water voor jouw apparatuur;

Het water wat uit de kraan komt wordt voor vele toepassingen in en om het huis gebruikt. Het koken, drinken, douchen, de toilet doorspoelen, de tuin, schoonmaken, wassen etc. Indien je kraanwater gaat drinken wordt het spannend aangezien het jouw lichaam betreedt en het jouw gezondheid kan beïnvloeden. Een waterfilter koffiemachine zorgt ervoor dat je water extra schoon wordt, het behoudt je apparatuur en het zorgt ervoor dat de smaak van je drinken niet aangetast wordt door chemicaliën of kalk. Wanneer je apparaat te maken krijgt met een flinke kalkaanslag zal het zetten van een kopje koffie meer moeite kosten, meer energie verbruiken en uiteindelijk eerder kapot gaan. Dit geldt tevens voor je waterkoker welke gebruikt wordt voor de thee of een lekkere kom soep of tijdens het koken.