Goed idee: deze zomer op reis door eigen (nieuwe) buurt

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat we deze zomer niet naar het buitenland op vakantie gaan. Het verdere verloop van de coronacrisis is onvoorspelbaar en de zomervakantie is niet ver weg meer. Wie onlangs een nieuwe woning heeft gekocht of naar een andere huurwoning is verhuisd, kent de buurt vast nog niet zo goed. Vooral als je van woonplaats bent veranderd, heb je nog heel wat te ontdekken. Deze zomervakantie is de uitgelezen periode om dat te gaan doen. 

Je hoeft geen reistas voor de dag te halen, dus inpak stress blijft achterwege. Files kom je niet tegen en andere vakantieperikelen zoals smerige badkamers in louche appartementen doen zich niet voor. Je blijft lekker thuis, ontspant op je balkon of in je tuin. Je plant eens een nieuw boompje of schildert de muur in de huiskamer uiteindelijk toch in mosgroen. Heerlijk! 

Maar je wilt er natuurlijk wel af en toe even uit. Ga dan op pad door je eigen buurt. Begin met de straten rond je nieuwe adres. Hoe zien die woningen eruit? Welke winkels zijn er eigenlijk? Wat is het meest dichtstbijzijnde park? Waar kan ik sporten? 

Vul één van je travelbags met een lunch voor onderweg

Heb je die eerste cirkel verkend, ga dan eens een paar honderd meter verder. Zo breid je alsmaar je ontdekkingstocht uit. Welke wijk grenst aan de jouwe? Waar is een bibliotheek? Een zwembad misschien of een sportzaal? 

Nog leuker als je een park ontdekt hebt. Neem één van je travelbags mee met daarin een lekkere lunch, een thermoskan koffie en een fijn boek. Strijk neer op een veilige plek in het park, met in achtneming van de minimaal anderhalve meter afstand tot je medemens en geniet. 

Met de weekendtas op pad kan altijd nog

Er blijft natuurlijk voor deze zomer altijd nog de mogelijkheid over om een paar dagen naar familie af te reizen. Dan is de weekendtas zo gepakt, maar of dat allemaal zo gemakkelijk zal gaan is nog de vraag. Daarom is het superleuk om eerst in je eigen omgeving echt op pad te gaan, je ogen en oren goed de kost te geven en te ontdekken wat jouw nieuwe buurt te bieden heeft.