Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Goedkope kunststof kozijnen zijn een duurzame investering

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen? Dan is dit blog een echte must read. Kunststof kozijnen zijn namelijk een zeer duurzaam en voordelig alternatief voor houten of aluminium kozijnen. Kunststof isoleert goed en is bestand tegen alle, ook barre weersomstandigheden welke in ons land voor komen. Kunststof kozijnen, maar ook andere producten zoals, kunststof schuifpuien, kunststof deuren en kunststof voordeuren zijn een duurzame investering als je huis wilt renoveren. Daar zijn de kunststof kozijnen en andere producten tegenwoordig in elke gewenste uitvoering leverbaar waarmee dit een volwaardig alternatief is voor bijvoorbeeld hout. Je kunt het kozijn zelf een houten uiterlijk meegeven. 

Goedkope kunststof kozijnen leveren een besparing op 

Kunststof kozijnen hebben een levensduur verwachting van 50 tot 75 jaar zonder dat deze kozijnen echt onderhoud nodig hebben. Daar waar houten kozijnen om de paar jaar geschilderd moeten worden, hebben kunststof kozijnen alleen maar jaarlijks een schoonmaakbeurt nodig. Het hang- en sluitwerk moet uiteraard wel af en toe even met wat smeermiddelen onderhouden worden. Daarnaast hebben kunststof kozijnen ook nog eens een hogere en dus betere isolatiewaarde dan hout en aluminium. Dit verhoogt niet alleen de comfort, maar bespaard ook nog geld op de stookkosten. Als het onderhoud van het houten alternatief meegerekend wordt, zijn goedkope kunststof kozijnen gemiddeld 40% goedkoper dan het houten alternatief, ook zijn deze kozijnen goedkoper dan een aluminium versie, wel zo’n 17%.

Plaatsing van kunststof kozijnen 

De montage van kunststof kozijnen en kunststof voordeuren is normaal gesproken ook sneller dan de montage van houten kozijnen, dit levert ook nog een voordeel in de montagekosten op. Op internet zijn filmpjes te vinden over hoe je zelf kunststof kozijnen kunt plaatsen. Het ziet er soms eenvoudig uit, maar voor het plaatsen van kunststof kozijnen is vakkennis en ervaring nodig. Het inmeten van de kozijnen, het slopen van de oude en het plaatsen van de nieuwe kunststof kozijnen is een klus die echt aan een vakman overgelaten moet worden. Het plaatsen van de kozijnen is een nauwkeurig werk, het kozijn moet niet alleen zuiver waterpas staan, ook een water- en luchtdichte afdichting is noodzakelijk om lekkage en een koudebrug te voorkomen. Kozijnen zijn dan ook een must in de afwerking van woningen

Uitvoering van verschillende kunststof producten 

Tegenwoordig zijn de kunststof schuifpuien, deuren en kozijnen in elke gewenste kleur leverbaar. Ook is het mogelijk een kozijn te kiezen met een houtlook, deze kozijnen hebben een klassiek houten uiterlijk die niet van echt te onderscheiden is. Om deze reden worden kozijnen met een houtlook tegenwoordig dan ook veelvuldig toegepast bij oudere woningen welke van oudsher houten kozijnen hadden. Qua inbraakbeveiliging zit je met kunststof schuifpuien, deuren en ramen ook goed door de opbouw van de kozijnen, is binnendringen van buitenaf, zonder grove maatregelen bijna niet mogelijk. Dus als je op zoek bent naar nieuwe kunststof deuren, kozijnen of een schuifpui dan zijn goedkope kunststof kozijnen een duurzame, voordelige en dus verstandige keuze.