Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Handige tools voor bij het klussen

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Of ben je toe aan een nieuwe look in je huidige huis. Dan zal je de handen uit de mouwen moeten steken en de slag moeten. De een is een handigere klusser dan de ander maar iedereen zou het kunnen met de juiste tips. Of het nu gaat om het schilderen van een muur, meubels in elkaar zetten of het renoveren van de tuin. In deze blog lees je tips en handige tools die je kunt gebruiken bij verschillende klussen in en rondom het huis.

Doe het lekker zelf

Aangezien het steeds populairder wordt om zelf meubels te maken of tweedehands producten koopt, kun je het beste zelf aan de slag. Daarnaast is het ook nog eens een leuke bezigheidstherapie! Wat dacht je van een leuke houten loungebank voor in de tuin? Nu zul je vast denken; ja heel leuk maar hoe dan? Laten we bij het begin beginnen. Zorg er eerst voor dat je het juiste materiaal aanschaft. Allereerst maak je een bouwtekening van hoe de bank eruit moet gaan zien met de juiste afmetingen erbij. Vervolgens zal je op zoek moeten gaan naar het juiste materiaal. Populaire houtsoorten voor tuinmeubelen zijn acaciahout of steigerhout. Acaciahout is zeer geschikt omdat het lang mooi blijft en dus duurzamer is. Na het uitzoeken van het materiaal zal je verschillende tools nodig hebben. Bijvoorbeeld cirkelzagen die je helpen bij het recht afzagen van de planken. Daarna zoek je het juiste bevestigingsmateriaal uit en dan kun je aan de slag.

Binnen klusjes

Of het nu gaat om het ophangen van fotolijstjes, het renoveren van een slaapkamer of badkamer of het leggen van een nieuwe vloer, er komt altijd stof vrij. Het is bekend dat zelfs de beste klussers er een bende van kunnen maken qua stof en afvalrestjes. Een goede optie voor dit soort klussen is een van de bouwstofzuigers. Omdat sommige materialen ervoor kunnen zorgen dat je normale stofzuiger er snel van kapot gaat, kun je dus beter gaan voor een speciale die gemaakt is voor de bouw. Zo kun je na alle klusjes in huis gemakkelijk je huis weer netjes maken. Daarnaast is het bij het verven belangrijk om alles netjes af te plakken, denk ook aan de vloer! Koop een zeil en tape deze vast aan de grond zodat je niet de vloer verpest met permanente verf.

Kortom, klussen is niet voor iedereen weggelegd maar het kan je wel makkelijker gemaakt worden. Met handige tools voor verschillende klusjes kan ook jij met plezier aan de slag met die klusjes die al zo lang gedaan zouden zijn. Veel klus plezier!