Handige verhuistips voor een vlotte en stress loze verhuizing

Verhuizen kan de nodige stress met zich meebrengen. Denk hierbij aan het inpakken van alle spullen, het uit elkaar halen van de meubels, het zware tilwerk en het inpakken in de verhuiswagen. Om vervolgens op de nieuwe plek alles weer uit te pakken en in elkaar te zetten. Het is veel werk. Daarnaast moet alles netjes en goed geregeld worden. De verhuislift huren in Utrecht moet op tijd gebeuren (als je naar Utrecht gaat, er vertrekt of intern verhuist) bijvoorbeeld en ook de verhuiswagen en de helpende handen. Het is altijd lastig om te aan de verhuizing te beginnen en met wat moet je eigenlijk beginnen? De tips in dit artikel kunnen je hierbij helpen.

Maak een plan en een planning

Voordat je begint met het inpakken van de verhuisdozen is het handig om een plan en een planning te maken. Zorg ervoor dat alle werkzaamheden die gedaan moeten worden vermeld zijn op de planning. Het geeft veel rust wanneer de verhuizing van tevoren is gepland. Zorg ook voor een checklist van wat je allemaal nodig hebt. Regel vervolgens alle verhuisdozen, de lift en ook de verhuiswagen. Houdt ook rekening met een vergunning die eventueel aangevraagd moet worden. Het is natuurlijk fijn als de verhuizers alle ruimte hebben om de spullen te verhuizen en niet opgejut worden door toeterende automobilisten, die erlangs willen. Liever geen extern bedrijf inhuren? Vraag dan goede vrienden en familieleden om te helpen. En maak er een gezellige dag van. Want verhuizen hoeft niet alleen stressvol te zijn.

Eerst selecteren, dan inpakken 

Voordat je ook nog maar een enkele verhuisdoos gaat inpakken is het belangrijk om te kijken wat wel mee mag en wat niet. Worden er nieuwe meubels gekocht voor het nieuwe huis? Dan is het verstandig om de oude meubels ruim van tevoren weg te geven of op te laten halen door het grofvuil. Op deze manier creëer je ook meer overzicht omdat alles wat er overblijft meegenomen kan worden naar het nieuwe huis. Na de selectie is het mogelijk om kamer voor kamer in te pakken. Noteer op elke doos uit welke kamer de spullen komen, wat erin zit en waar het naartoe mag. Dit zal uiteindelijk veel zoekwerk schelen.

Kostbare spullen zoals schilderijen en beeldjes kunnen het beste extra verzekerd worden voor de verhuizing. Het zou zonde zijn wanneer deze items tijdens de verhuizing beschadigd worden en daar geen vergoeding tegenover staat. Wanneer je geen verzekering wil afsluiten is het een optie om de kostbare spullen zelf mee te nemen in de auto.

Verhuizen in één dag?

Wanneer je naar de andere kant van het land gaat verhuizen is het misschien te veel werk om in één keer te verhuizen. Het is dan mogelijk om een opslagruimte te regelen in de buurt van het oude huis, nieuwe huis of ertussenin. Een opslagruimte is ook heel handig voor als het oude huis al verkocht is en het nog niet mogelijk is om in het nieuwe huis te wonen.