Het creëren van een industriële badkamer

De trend van dit moment is toch wel het industriële interieur. We zien het overal voorbij komen: op de tv, in magazines en ook op het internet zijn er onwijs veel blogs over te lezen. Durf jij het nog niet aan om de woonkamer om te toveren tot industrieel paleis, maar vind je deze trend wel erg leuk? Niet alleen woonkamers zijn geschikt voor een industrieel interieur, ook de badkamer kun je in een stoer jasje steken. In dit artikel delen we drie handige tips met je voor het creëren van een industriële badkamer. 

Materialen zijn belangrijk

Misschien wist je het al, maar stoere en robuuste materialen staan centraal in het industriële interieur. Het materiaalgebruik bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de kamer, dit is in een badkamer niet anders. Beton, hout en staal zijn de populairste materialen die kunnen worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook vloer als basis en combineer dit met een stalen douchewand. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de gehele badkamer te verbouwen, maar ook met een aantal kleine aanpassingen kun je de industriële look aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een wastafel in een donkere kleur of het neerzetten van een houten kastje.

Donkere kleuren als basis

Naast de materialen, zijn ook de kleuren erg belangrijk. In veel gevallen wordt er gekozen voor een badkamer met witte tegels voor een neutraal effect. Als je het aandurft, kun je ervoor kiezen om donkere kleuren in de ruimte aan te brengen. Je hoeft niet gelijk tegels in een zwarte kleur aan te schaffen, maar je kunt het ook subtiel toepassen. Als je een grijze kunststof gietvloer in de badkamer hebt liggen, kun je deze goed combineren met met zwart-tinten. Zolang je niet alle elementen een donkere kleur geeft, zit je goed. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de badkamer te donker wordt. Combineer een zwarte wastafel bijvoorbeeld met een douchewand met helder glas en een kastje met houtlook.

Plaats stoere accessoires

Accessoires kunnen natuurlijk niet ontbreken in je industriële badkamer. Misschien denk je nu: daar heb ik toch helemaal geen plek voor, maar je kunt accessoires op subtiele manieren toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel, een leuk handdoekenrek, maar vergeet ook zeker de toiletrolhouder niet. Met kleine aanpassingen kun je een gehele nieuwe look en feel creëren. Zoek een aantal leuke accessoires in de industriële stijl en plaats deze in de badkamer. Zet ook een aantal planten neer als je hier plek voor hebt. Bij planten denk je misschien niet direct aan stoer en robuust, maar je geeft de ruimte een natuurlijke look. En laat een natuurlijke look nou net goed samen gaan met het industriële interieur. Niet veel ruimte in de badkamer? Ga dan voor een trendy hangplant.