Het mooiste (en duurzaamste!) materiaal voor ieder interieur

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Een huis laten bouwen? Of wil je je huidige woning graag in een nieuw, fris jasje steken? Om welke reden je ook op zoek bent naar interieur inspiratie, wij helpen je hier graag mee verder!

De definitie van een mooi interieur is natuurlijk voor iedereen verschillend. De een geeft de voorkeur aan een moderne look, terwijl de ander liever kiest voor landelijk. Daarnaast is een combinatie van verschillende interieurstijlen ook een veel voorkomende optie. Kortom: écht alles is mogelijk en niets is te gek. Dit maakt het direct ook weer lastig. Want, welke interieurstijl vind jij het mooiste? En welke materialen sluiten hier vervolgens weer goed op aan? Daar vertellen we je graag meer over.

Het ene hout is het andere niet

Hout is een natuurlijk product dat vrijwel in ieder interieur ergens is terug te vinden. Denk hierbij aan een tafel, een boekenkast, een tv meubel of een houten lijst om een schilderij. Kijk maar eens goed om je heen, grote kans dat jij ook wel iets van hout hebt in je interieur. Hout geeft over het algemeen een warme en knusse uitstraling aan je interieur. Dit maakt het goed te combineren met iedere interieurstijl. Denk bijvoorbeeld eens aan oud eiken in de vorm van wagonplanken. Dit uitgeleefde hout heeft een rijke geschiedenis en dit is ook direct terug te zien. Ideaal om als planken aan de wand te bevestigen, of als een blad om bijvoorbeeld een salontafel mee te maken.

Combineer oud hout met nieuwe meubels

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft oud hout in combinatie met nieuwe meubels juist een heel leuk en verassend effect. Door verschillende materialen te gebruiken, zorg je voor contrast in huis. Daarnaast doorbreekt het een ruimte op, waardoor je met verschillende stijlen kunt spelen in één ruimte. Je kunt oud hout kopen in verschillende hoedanigheden en in diverse afmetingen en vormen. Dus of je nu op zoek bent naar planken, balken of palen: wanneer je kiest voor oud hout zit je zeker goed. Daarnaast ben je ook nog eens duurzaam bezig, je gebruikt oud hout immers opnieuw en daardoor geef je het een tweede leven!

Meer inspiratie?

Vind je het lastig om voor je te zien hoe oud hout onderdeel kan gaan uitmaken van jouw (nieuwe) interieur? Wellicht dat onze inspiratie je op nieuwe ideeën kan brengen. Want, welke meubels en accessoires zou je kunnen maken van oud hout? In principe kun je alle meubels die je je maar kunt bedenken zelf namaken van oud hout. Daarnaast kun je ook je bestaande meubels aanpassen met houten elementen. Heb je bijvoorbeeld een tv meubel waar je op bent uitgekeken? Door een oude houten plank aan de bovenkant van het meubel te bevestigen, geef je het direct een frisse, nieuwe uitstraling! Daarnaast zou je ook het blad van je huidige tafel kunnen demonteren, om vervolgens net oude, houten planken een nieuw blad te maken. Hierbij heb je natuurlijk alle vrijheid op het gebied van diktes, afmetingen en vormen. Zo kun je je meubel helemaal eigen en op maat maken voor jouw woning.