Het verschil tussen een hoog laag bed en een hoog laag boxspring

Ga je op zoek naar een hoog laag bed, dan ontdek je dat er heel veel mogelijkheden zijn. Hoog laag bedden bestaan in allerlei vormen. Er zijn hoog laag ledikanten en hoog laag boxsprings, maar binnen die categorieën zijn er ook nog veel verschillen. Hoe zit het nu eigenlijk echt? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een hoog laag bed en een hoog laag boxspring?

Wat is een hoog laag boxspring?

Laten we beginnen met een hoog laag boxspring. Een boxspring bestaat uit een houten ombouw die is gestoffeerd. Dat geeft het bed een super luxe uitstraling. Een ‘gewone’ boxspring is gevuld met een veersysteem. Daarop komt een dik matras te liggen. Bij een hoog laag boxspring is de binnenkant van het frame leeg en komt er een elektrisch systeem in. Daarop komt dan een bedbodem en een matras. Als de boxspring in de laagste stand staat, ziet het eruit als een gewone boxspring. Zo’n hoog laag boxspring heeft dus de volledig uitstraling van de boxspring, al is het niet helemaal hetzelfde.

Wat is een hoog laag bed?

Met een hoog laag bed kan zowel een hoog laag boxspring als een hoog laag ledikant bedoeld worden. Meestal gaat het om een hoog laag ledikant. Een ledikant heeft een houten frame dat zichtbaar blijft. Erop ligt een (meestal houten) bedbodem met daarop een matras. Bij een hoog laag ledikant heb je twee keuzes: of het hele bed gaat met frame en al omhoog, zodat de persoon in het bed plat blijft liggen; of alleen de bedbodem en het matras gaan omhoog. Dan zijn andere houdingen, zoals een zithouding, ook mogelijk. Een hoog laag bed verschilt niet veel van een hoog laag boxspring, het grootste verschil zit in het uiterlijk van het bed.

Een hoog laag bed of boxspring in je slaapkamer

Als je een hoog laag bed of hoog laag boxspring wilt aanschaffen, is het goed om eerst te kijken wat je wilt in je slaapkamer. Wat zou het mooist staan? Veel senioren vinden het fijn als alles zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Bij een goede beddenspecialist is het mogelijk om het bed te vervangen, terwijl andere onderdelen van het huidige bed behouden blijven. Zo is het bijvoorbeeld een optie om het hoofdbord en de nachtkastjes te behouden en alleen het beddenframe te vervangen voor een hoog laag optie. Maar als je graag iets nieuws wilt, kun je ook het complete bed of zelfs een complete slaapkamer inrichting bestellen. Kies vooral voor een optie die zorgt voor een rustige uitstraling in de slaapkamer voor meer slaapcomfort.

Is er verschil in slaapcomfort?

Toen de boxspring net opkwam, werd er geclaimd dat een boxspring veel lekkerder zou slapen dan een ledikant. Ondertussen is dat idee allang achterhaald. Doordat de kwaliteit van matrassen flink vooruit is gegaan, is er weinig verschil meer in slaapcomfort tussen een bed en een boxspring. Dat geldt ook voor hoog laag bedden en boxsprings. Wel is er natuurlijk een duidelijk verschil in uiterlijk: een hoog laag bed heeft meestal een mooi strak houten frame, terwijl een hoog laag boxspring een mooie stoffen afwerking heeft. Het is dus maar net wat het beste in jouw slaapkamer past.

Een hoog laag bed of boxspring is erg prettig. Het geeft veel comfort en is bovendien erg praktisch. Veel senioren kiezen een hoog laag bed omdat het ook toekomstbestendig is. Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn om thuiszorg te krijgen, dan hoef je niet speciaal te kiezen voor een zorgbed. Een hoog laag bed of hoog laag boxspring voldoet aan alle eisen om thuiszorg aan huis te kunnen krijgen. Zo kun je nu alvast lekker comfortabel slapen in de wetenschap dat dit bed ook in de toekomst geschikt zal blijven.