Hoe comfortabel woon en werk jij thuis?

Gezondheid, flexibiliteit, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, diversiteit, comfortabelheid en ga zo maar door. Allemaal termen die losgelaten kunnen worden en iets goed doen met jezelf, je woning en de manier waarop thuis beleeft wordt. De manier waarop je thuis leeft en werkt heeft impact op het milieu, de natuur en jezelf. Wat kun je hieraan doen indien je bereid bent om hier een stap in de juiste richting in te gaan zetten. 

Wonen en comfort

Thuis mogen komen na een lange werkdag, een avond sporten of om gezellig te borrelen met vrienden, vriendinnen, je buren, partner of familie is voor iedereen anders. Ieder huis ademt zijn eigen sfeer en beleving. De vormgeving, het behang, de verfkleur, het meubilair, de temperatuur in de woning. Het aanwezig zijn van een de nodige comfort en stijl geven ieder een bepaald beeld en gevoel bij een woning. Houdt je van rust en ruimte dan is een open rustige en ruime kamer een idee om te realiseren. Niet te veel poespas en prikkels in de vorm van vele verschillende kleuren en accessoires geven de geest de nodige rust en ruimte om tot rust te komen. Het gebruiken van klimaatvriendelijke of duurzame materialen kan hier aan bijdragen. Denk hierbij aan verfsoorten die minder schadelijke stoffen bevatten, bamboe producten, een mobiele airco met slang die dankzij groene stroom aangedreven wordt, kaarsen gemaakt van bijenwas, kussens of handdoeken gemaakt van bioproducten, planten die weinig onderhoud vragen etc.

Duurzaam verwarmen

Warmte creëert comfort in huis. De manier waarop warmte in huis komt kan op vele manieren. Duurzaamheid gaat gepaard met milieuvriendelijkheid. De verwarming in huis kan hierop inspelen. Een mobiele airco kopen die door elektriciteit aangedreven wordt en dankzij zonnepanelen op het dak voorzien wordt van stroom kan een oplossing bieden. Zowel in de zomer als de winter comfortabel in eigen huis leven. Een warmtepomp is een andere manier om duurzaam het huis te verwarmen en tijdens de wintermaanden lekker warm voor de buis te kunnen hangen. De verwarming een graadje lager zetten en het hebben van een lekker warm bio-katoenen dekentje kan ook besparen op de energierekening en bijdragen aan het duurzaam en comfortabel leven in huis.

Wonen en werken in je eigen huis

Sinds de pandemie is het werken vanuit je eigen huis een normaliteit geworden. De woning wordt meer gebruikt en vraagt daarom om nogal wat aanpassingen. Het hebben van een goed koffiezetapparaat, een goede bureaustoel, rust en ruimte maken het mogelijk om thuis fatsoenlijk je werk te kunnen doen. Indien je bijvoorbeeld een webdesign bedrijf runt en er vrijwel alleen online gewerkt wordt is thuis een prima plek om je werk te kunnen doen. De werkkamer voorzien van de juiste gordijnen, verlichting, een vloerkleed om de voeten warm te houden, zonwering of juist verwarming, koeling, ventilatie zijn onderdelen die de werkdag thuis comfortabeler kunnen maken.

Oost west thuis best

Niemand voelt zich beter als thuis in zijn eigen gecreëerde en vormgegeven veilige comfortabele zone. Deze kan met behulp van de juiste accessoires, meubelen, vormgeving, design en stijl georganiseerd worden. Aan jou de uitdaging om hier iets moois van te maken met als doel iedere dag met een fijn gevoel thuis te komen.